USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

6 серпня: події, факти, дні народження

6 Серпня 2013 00:01
День народження 6 серпня відзначають генеральний директор Волинського обласного територіального медичного протитуберкульозного об'єднання Василь Загорулько (на фото) та заступник голови Турійської райдержадміністрації Володимир Кривош.

«ВН» вітають їх зі святом та бажають здоров’я, довголіття, наснаги.

Сьогодні іменини відзначають Анатолії та Бориси.

Хроніка «ВН»:

Торік «ВН» інформували про рейд місцями відпочинку на водних об'єктах Луцького району.

Два роки тому цього дня футбольний клуб «Волинь» переміг маріупольський «Іллічівець».

Три роки тому у цей день на автодорозі Луцьк – Любешів трапилася неприємна пригода: ВАЗ-21099 злетів у кювет і перекинувся.

У 2009 році бізнесмен Ігор Єрємєєв очолив рейтинг впливових волинян.

А 6 серпня 2008 року луцька мерія вперше запропонувала ставити пам’ятник Степану Бандері біля РАЦСу.

Народилися:

Цього дня народилися російський живописець і графік, автор праць з теорії мистецтва, історії, археології Аполлінарій Васнєцов, шотландський бактеріолог, який першим знайшов антибіотик пеніцилін, лауреат Нобелівської премії із клінічної фізіології та медицини Александр Флемінг, український журналіст, багаторічний головний редактор «Вечерняя Одесса» Борис Дерев'янко (вбитий 11 серпня 1997 року), білоруський композитор, автор пісень «Алеся», «Лист з сорок п'ятого», «Пам'ять серця», «Зачарована моя», «Віденський вальс» Ігор Лученок, український легкоатлет, десятиборець, олімпійський чемпіон, світовий рекордсмен Микола Авілов, американський художник українського походження, піонер поп-арту Енді Ворхол (Андрій Вархола).

Сталося:

1889 – у Лондоні відкрився готель «Савой», перший у світі готель із ванною в кожному номері.

1890 – американський торговець Вільям Кеммлер, який з ревнощів убив свою дружину, став першим, кого стратили на електричному стільці.

1911 – дата завершення Лесею Українкою «Лісової пісні».

1926 – кіностудія Warner Brothers представила на суд глядачів фільм «Дон-Жуан» зі звуковою системою «Вітафон», яка дозволяла синхронізувати музичний супровід із кінокадрами.

1932 – відкрився перший Венеціанський кінофестиваль.

1940 – Естонія прийнята до складу СРСР.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus