USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ДАІ визначатиме ступінь сп’яніння по-новому. Фото

11 Червня 2010 14:01
Віднедавна ступінь алкогольного сп’яніння водія і навіть кількість проміле в його крові можна визначити прямо на місці зупинки автомобіля за допомогою нового алкотесту - приладу «Draeger Alkotest 6810».

Про це інформує прес-служба МВС України.

Ноу-хау приладу в тому, що працівники дорожньо-патрульної служби тепер можуть оглянути водія прямо на місці, а не доставляти в наркодиспансер.

Раніше інспектора використовували індикаторні трубки «Контроль тверезості». Після вдування повітря в них відбувалася хімічна реакція. Якщо водій пяний, то в трубці змінювався колір із жовтого на зелений. Однак кількість проміле можна було визначити тільки після експертизи в наркодиспансері. Такі тести тепер скасовано.

Новий прилад влаштований зовсім інакше. Коли мундштук-трубка вставляється в алкотест, прилад вмикається. Водій дме в мундштук кілька секунд. Якщо перевищена допустима норма - більше 0,2 проміле - людина визнається нетверезою.

Крім цього, на місці прилад за допомогою доданого в комплекті принтера робить роздруківку результатів тесту. У ній вказані дата і час, дані про водія і результати аналізу. Обовязково ставиться підпис працівника ДАІ.

Є ще одна цікава функція нового алкотесту. Прилад може вловлювати пари алкоголю навіть у повітрі. Інспектор може просто розмовляти з водієм в автомобілі. Навіть, якщо нетверезий автолюбитель ще не дмухнув у трубку, у працівника ДАІ вже будуть підстави до застосування приладу. І водій буде змушений пройти всю процедуру.

Подібні аналізатори алкоголю вже кілька років використовуються в медичних установах для огляду, в тому числі й водіїв.

Поки що в Україні всього шість таких приладів: два - у Києві та по одному в Вінницькій, Житомирській, Чернігівській областях і Криму.

Довідково:

Електрохімічний тип датчика «Draeger Alkotest 6810» виробництва Німеччини має максимальну швидкодію, точність, простий у використанні. Може працювати як від батарейок, так і від акумулятора.

Важить усього 200 грамів. Память результатів на останні 250 тестів.

У комплекті одна тисяча разових трубок-мундштуків, тобто,розрахований на тисячу тестів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
atos Показати IP 11 Червня 2010 15:29
Знову вигадють казна що. Яким документом регламентується застосування приладу та точність його показів?
ги Показати IP 11 Червня 2010 16:56
як яким? п'яний міліціонер дмухнув, а - а ти платиш штраф :) це ж елементарно, Ватсон!
Знайка Показати IP 11 Червня 2010 23:18
Інспектор повинен при вас дістати нову, запаковану трубочку, розпакувати і вставити в прилад, тільки тоді ви дмухаєте. Якщо не будете вимагати правильно провести процедуру, заплатите штраф.
SPIKER Показати IP 12 Червня 2010 00:16
тільки аналіз крові може бути визнаний ДОКАЗОМ...все їнше-хня...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus