USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Давньогрецьке дійство – у Старому Луцьку. ФОТО

28 Вересня 2013 16:23
Майданчиком для трагедії Софокла «Антігона» стала церква Іоанна Богослова, що розташована на території Луцького замку.

Давньогрецьку трагедію під час міжнародного театрального фестивалю «Мандрівний вішак», що відбувається за підтримки благодійного «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк», демонстрували лучанам актори камерного театру «Жуки» з Донецька 28 вересня.

Руїни давньої церкви стали ефектним майданчиком для трагедії Софокла, яка розповідає про гордих та красивих людей, які відстоюють свої права та богів. Театр «Жуки» прагне постійного вдосконалення та пошуку нових виражальних засобів.






Дія трагедії відбувається у Фівах, де після смерті царя Едіпа його сини Етеокл та Полінік вбили один одного у братовбивчій війні за владу. Креонт, який успадкував владу над містом після їхньої смерті, він видає указ залишити непохованим тіло зрадника Полініка, який намагався захопити місто. Антігона, не зважаючи на заборону, ризикує таємно поховати тіло брата. За це Креонт засуджує Антігону до страти. Його син Гемон просить батька відмінити кару для коханої, апелюючи до здорового глузду, однак Креонт лишається невблаганним. Маскувати вирок його змушує віщування Тіресія, який передбачає нещастя. Однак вісник повідомляє про самогубство Антігони та його сина Гемона.

















Двом акторам камерного театру «Жуки» вдалося органічно втілитися в усі ролі. Про захоплення глядачів виставою свідчила тиша, яка панувала у залі під час спектаклю. Театралів проводжали оплесками.








Після закінчення вистави символ фестивалю – вішак - помандрував до наступної локації, нічного клубу «CUBE».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
макс Показати IP 28 Вересня 2013 19:26
але й х***...
Таланти та їх шанувальники Показати IP 28 Вересня 2013 20:47
Чому статті не підписані автором? Мабуть тому, що їм за себе стидно. Тобто, я хотів подякувати за "змістовну" інформацію.
себастян Показати IP 29 Вересня 2013 09:56
а чи були глядачі на цих софоклових греках у сучасних костюмах? І скільки тих глядачів було, чомусь не написпли.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus