USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Де влітку відпочити на Волині: озеро Глибоке

18 Липня 2014 21:00
Проект Інформаційного агентства Волинські Новини пропонує черговий варіант проведення цікавих та активних вихідних на теренах нашої області, адже літо - саме той час, коли хочеться бути на природі. Багато озер, розташованих у Волинські області, є маловідомими.

Цікавим об’єктом для туру вихідного дня з Луцька є озеро Глибоке у Маневицькому районі.


Дістатись до озера можна маршрутівками любешівського напрямку. За два кілометри після села Прилісне є поворот на лісову дорогу. По цій піщаній дорозі потрібно подолати пішки два кілометри, не повертаючи. Також можливий проїзд власним автомобілем, але не з дуже низьким кліренсом!



Назва водойми каже сама за себе, що озеро таки є глибоке. Воно карстового походження. Цікаво, що водойма має підземні джерела, тому вода постійно чиста. Єдине – краще не каламутити мул, якого там є пристойний шар.

Як і багато поліських озер, Глибоке має високий вміст гліцерину, що має цілющі властивості для шкіри. Але після купання мило з тіла змивається дуже важко.

На озері облаштовано два пірси. На довшому є вишка для пірнання. Також на території є будиночок лісника. Любителі комфортного відпочинку можуть там зупинитись, напередодні домовившись у Городоцькому лісництві.

Біля будинку є колодязь. Ще декілька років тому в ньому була чиста питна вода. Зараз він є засмічений завдяки горе-туристам.

Людей багато немає навіть у вихідні, тому в будь-який час можна знайти зручний куточок для відпочинку.



Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини писало про озеро Засвинське, озеро Чисте та озеро Радожичі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Броди Показати IP 18 Липня 2014 22:00
і ще про Чисте було)
бував там Показати IP 18 Липня 2014 22:43
Тільки ролісьеі комарі не дають дуже розслаблятися))
Вінстон Показати IP 18 Липня 2014 23:35
коментар було видалено
лучанка Показати IP 5 Березня 2016 15:36
Дякую за корисну пораду!По виляду гарне і миле і дорога коротка!Але де проживати якщо на пару днів?
Стас Показати IP 13 Березня 2016 22:50
Дуже красиве озеро
сергій Показати IP 13 Липня 2016 22:38
відпочивали на глибокому в 90х років 5 підряд відпочинок супер тихо місцеві приїжджають тільки вдень а вечір тихо нікого. колись посеред озера була бесідка. зліва під пірса було джерело, велика поляна, рекомендую - якщо не сподабається далі по трасі 15 км озеро в с.Карасин .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus