USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

До 2015-го від туберкульозу помруть 10 мільйонів людей, – ВООЗ

14 Жовтня 2010 17:39
Витрати на діагностику, лікування і дослідження туберкульозу хочуть збільшити до 47 мільярдів доларів.
Про це йдеться у новому плані боротьби з туберкульозом, який опублікувала ВООЗ, пише Gazeta.ua.
«Ставки високі: без швидкого нарощування зусиль для боротьби з туберкульозом до 2015 року близько 10 мільйонів людей помруть від цього захворювання, що, утім, піддається лікуванню», – заявив представник ВООЗ Маркос Еспіналь.
Серед намічених ВООЗ завдань – доведення успішності лікування туберкульозу у всьому світі до 90%, адже за даними на 2008-2009 роки цей показник становить 86%, забезпечення досліджень на ВІЛ-інфекцію для 100% хворих на туберкульоз, збільшення кількості лабораторій з виявлення туберкульозу, впровадження сучасних методів діагностики інфекції, розробка нових ліків.
За оцінками міжнародної організації, нині від туберкульозу щорічно помирають близько 2 мільйонів людей. Більшість цих смертей припадає на Азію, Африку і Східну Європу.
Обсяг витрат на медичну допомогу хворим на туберкульоз в найбідніших регіонах світу оцінюється ВООЗ у 37 мільярдів доларів. Зараз дефіцит фінансування цих заходів становить 14 мільярдів доларів. Крім цього, документ передбачає виділення 10 мільярдів доларів на фінансування науково-дослідних програм. Таким чином, реалізація плану неможлива без значного збільшення фінансування з боку країн-донорів.
За розрахунками ВООЗ, виконання поставлених завдань дозволить протягом наступної п'ятирічки уникнути 5 мільйонів смертей, тобто знизити смертність від туберкульозу наполовину.
В Україні виліковуються лише 55-59% хворих на туберкульоз.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Иннокентий Бэст Показати IP 15 Жовтня 2010 09:57
С нашим правительством люди до 2012 от голода помрут!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus