USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Донорські органи скоро замінять 3D-штучними

7 Березня 2011 10:21
Американські вчені зробили прорив у регенеративній медицині, створивши штучну 3D-нирку – нове відкриття може позбавити від необхідності використовувати донорські органи у майбутньому.
У ході дослідження експерти з Центру регенеративної медицини Каліфорнії розробили новий метод створення нирки. За допомогою спеціального сканера моделюється 3D-зображення нирки пацієнта, яку необхідно замінити, – повідомляє ТСН.
Потім з хворої нирки береться зразок тканин, розміром менше поштової марки. Далі йде комп'ютеризований процес створення нового органу. Отриманий образ завантажують у тривимірний принтер. Туди ж поміщають невеликий зразок тканини органу.
Запущений пристрій пошарово відтворює структуру заданого органа, створюючи практично точну його копію, включаючи судини. Цей процес займає від шести до семи годин. Далі відбувається «друк» нового органа.
Згідно зі статистикою, 90% пацієнтів, які стоять у черзі на пересадку, становлять люди, які очікують нирку. За допомогою новітнього винаходу вчені зможуть допомогти тисячам людей, створюючи здорові нирки, як на конвеєрі.
«Брак донорських органів обернувся на справжню медичну кризу. Людський організм старішає, і заміну органам, які вже виснажилися, складно знайти. Створення штучної нирки дуже великий крок вперед для медицини», – коментує розробку експерт регенеративного біоцентру Ентоні Атала.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus