USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Двоповерхові потяги Skoda - вже в Україні. ВІДЕО

27 Березня 2012 16:06
До Харкова прибув перший із двох електропоїздів Skoda, придбаних Південною залізницею. Другий потяг очікується у середині квітня.

Про це інформує IСTV.

Найближчими днями Skoda пройде розмитнення, а потім підготовку до іспитів. Чеська залізнична техніка — дуже надійна і досить проста в експлуатації та ремонті, — запевняють фахівці.

Комфорт і швидкість нового електропоїзда українці оцінять уже в травні. За два місяці про його прибуття голосно оголошуватимуть пасажирам.

Наразі перший потяг Skoda зустрічають журналісти. Двоповерхову новинку здалеку і не розпізнати, тягне машину локомотив. Аби вирушила у дорогу, користуватись машиною варто навчити машиністів. 50 найкращих практикуватимуться невдовзі. Більш того, освоюватимуть не лише техніку, а й повторюватимуть гарні манери та удосконалюватимуть англійську. Мовляв, у нових поїздах — новий сервіс.

«Поїзди обладнані барами, є цілодобовий Wi-Fi», — розповів машиніст-інструктор Андрій Протанський.
Чеські поїзди — двосистемні, — не нахвалиться керівник Південної залізниці Віктор Остапчук.

«Двоповерховий рухомий склад — це, повірте, дуже зручно, і з точки зору огляду, подорожей» — запевнив Остапчук.

Щодо потенційної вартості квитка, він переконує, що та буде комфортною і для «простої людини».

Поки Skoda тільки вивчають, то керувати Hyundai наші машиністи вже вчаться на повну. Правда, два корейські потяги, які напередодні прибули до Харкова, не чіпають. Перші уроки водіння беруть на тренажері, він — копія оригіналу.

На екрані збоку моделюється справжній рух потяга. Аби умови максимально наблизити до реальних, на відео демонструють стокілометрову ділянку шляху між Києвом та Харковом.

«Основна технологія — моделювання в реальному часі всіх процесів, що відбуваються в поїзді на дорозі.

Машиніст відчуває себе як в реальному потязі», — зазначив один з розробників тренажера для машиністів Тісон Лі.

Для нових поїздів нині перебудовують старі Депо.

Бо ті, що є, зведені ще в 60-х. До того ж, пристосовані вони працювати з домкратами та молотками. Для електроніки, мовляв, це недопустимо.

Генеральний директор «Укрзалізниці» Володимир Козак зауважив: «Завезення необхідного обладнання буде здійснено через тунель, який будується. Під’їжджати воно буде теж безпосередньо до поїзда».

Ще один двоповерховий потяг приїде в Україну всередині квітня.
Так, Skoda з 6-ма Hyundai курсуватимуть між українськими містами вже до Євро-2012.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Совість Волині Показати IP 27 Березня 2012 16:12
Дожились...
Лучанин Показати IP 27 Березня 2012 17:43
Дуже приємно читати новину про сучасну техніку, коли вона написана людиною яка не розбирається в техніці. Слава Богу, з відео хоч можна розібратись про що йде мова. До речі, цей потяг прибув в Україну ще на минулому тижні.
тиць-здиць до Лучанин Показати IP 27 Березня 2012 19:22
А як воно,це чудо, по наших горбатих рейках буде ***ти?
Лучанин до тиць-здиць Показати IP 28 Березня 2012 00:38
По наших рейках він точно не піде, бо він вже забитий за "Харків - Дніпропетровськ - Донецьк" в обох напрямках.
ss Показати IP 27 Березня 2012 17:56
Луцку,Волыни этого не видеть,как своих ушей...........
не стримався Показати IP 27 Березня 2012 22:37
"За два місяці про його прибуття голосно оголошуватимуть пасажирам." - достатньо за хвилин двадцять озвучити, як і зараз попереджують. "Двоповерхову новинку здалеку і не розпізнати, тягне машину локомотив." - справді дивна річ, до цього часу в нас коні потяги тягали. "Аби вирушила у дорогу, користуватись машиною варто навчити машиністів." - Капитан Очевидность
Лучанин до не стримався Показати IP 28 Березня 2012 00:43
"Двоповерхову новинку здалеку і не розпізнати, тягне машину локомотив." - малося на увазі, що потяг ще не йде "своїм ходом", а його перетягує локомотив до місця відстою. Я вже вище писав на кшталт, що краще побачити німе кіно, ніж почути його без зображення.
Володя Показати IP 29 Березня 2012 01:29
Точно, у нас ще й рейки міняти потрібно... нещодавно їхав поїздом з польского Пшемисля до Варшави, ніяк не міг повірити що звичайний потях їде 150км/год, поки в телефоні по GPS не провірив... в вагоні абсолютно тихо, не шатає... коли ж у нас, в швидкому поїзді в Крим при 100км/год інколи уже дуже трудно "попасти в унітаз..." ну а, про котел для чаю на дровах я уже мовчу... :-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus