USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Етнофестиваль «Різдво у Луцьку» завершився спільною колядою

15 Січня 2017 23:28
Громадською акцією «Спільна коляда» у неділю, 15 січня, завершився етно-фестиваль «Різдво у Луцьку». Про це повідомляє «Волинська правда».

Розпочалося дійство виступом фольклорних колективів – учасників фестивалю. Різдвяні колядки, щедрівки, віншування пролунали у виконанні творчих колективів з Волині, Івано-Франківщини, Польщі та Білорусі. Учасники фестивалю також представили і вертепи – традиційні театралізовані вистави, у яких у своєрідній творчій інтерпретації відтворюються євангельські події, які супроводжували Різдво Христове.

ЧИТАТИ ЩЕ: ГУЦУЛЬСЬКІ ЩЕДРІВКИ ТА ПЕРЕБИРАНЦІ З ПОЛЬЩІ: У ЛУЦЬКУ СТАРТУВАВ ЕТНОФЕСТИВАЛЬ

Зокрема, лучани та гості міста мали можливість побачити яскравий вертеп польською мовою, який показали учасники гуртів колядників «Любцок» та народна капела «Заласов’яне» з міста Ригліце Тарновського повіту Малополського воєводства Республіки Польща. Тут були представлені усі персонажі, характерні для українських вертепів: ангели, пастухи, цар Ірод та його воїни та інші традиційні сценічні образи вертепів.

Учасники дійства, лучани та гості міста також хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблого у зоні АТО волинянина Богдана Корнелюка – вулицями міста у цей момент проїхала колона, яка везла тіло загиблого Героя.

Завершився етно-фестиваль громадською акцією «Спільна коляда». Розпочали її юні колядники, згодом виступили учасники відомого волинського гурту «Акорд».

По завершенню і артисти, і глядачі заспівали улюблену усіма українську колядку «Нова радість стала», а також новорічну щедрівку.

Опісля святкова програма на Театральному майдані Луцька не завершилася – виставу «Різдвяна феєрія» представили актори духовного театру «Воскресіння» зі Львову.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus