USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Як пройшли вибори на «малих батьківщинах» українських політиків

8 Листопада 2010 07:37
На місцеві вибори в Україні не прийшло 60% виборців. А з тих, хто бюлетені таки заповнив, більше 7% висловились "проти всіх". За "своїх" не голосували навіть на малих батьківщинах політичних лідерів, - розповіла ТСН.

Юлія Тимошенко досі прописана у Дніпропетровську. Але обирати собі мера лідер БЮТ так і не приїхала. Місцевий осередок "Батьківщини" очолює рідна тітка колишнього прем'єра. Незважаючи на це, агітаційної кампанії в місті та області ця партія уникає. Як результат - в місцевій раді трохи більше десяти багнетів.

Хоружівка, мала батьківщина президента Віктора Ющенка. Увесь час його правління селом керувала президентська троюрідна сестра, а сам Ющенко полюбляв приїздити сюди у важкі моменти – поправити енергетику і встановити черговий хрест. Сьогодні у зазвичай помаранчевому селі сенсація: новий голова – регіонал. Місцевий учитель фізкультури колись за Ющенка на Майдані стояв. Сьогодні за нього - 283 голоси.

"Коли я став членом ПР, я не посинішав і не почервонішав, я простий сільський хлопець. Я не посоромився пішки пройти, звернутися до людей з проханням підтримати мене", - розповів він.

На батьківщині Володимира Литвина у селі Слобода-Романівська, що на Житомирщині, люд не надто балакучий. Село й досі – ведмежий кут. Світло сюди провели лише 1974-го року, а до школи маленький Володя Литвин узагалі ходив у сусіднє село – босий, як і решта учнів, він мив ноги біля школи, і лише потім одягав взуття. Тепер він збудував у рідному селі школу, церкву та амбулаторію. Тож за Народну партію тут - більшість із двохсот сімдесяти виборців.

Та Слобода-Романівська - чи не єдиний переможний бастіон команди Литвина. Попередні результати народної партії - менше 2% у місцевих радах.

Автономна республіка Крим. Вотчина комуністів. Місцевий червоний бонза Леонід Грач агітував своїх адептів улаштувати супротивникам "Кримський Сталінград". Однак сьогодні тут - зовсім не червоні дні календаря, хоча "криза жанру" і не завадила комуністам набрати близько 6% голосів.

Єнакієве. Якщо на батьківщині Віктора Януковича і є його опоненти, то вони просто не ходять на вибори. А ті 40%, які прийшли на дільниці – здебільшого за регіоналів.

"За кого народ має піти – кого знають і кому довіряють. А що низька явка була – це тому, що люди втомилися просто", - розповідає місцевий мешканець.

"Втомились" і у Львові. Тільки галицька втома цього разу дістала свій діагноз - "Свобода" та Олег Тягнибок. Проте виборці "свободи" в Західних Областях – не тільки і не стільки націоналісти. Вони звичайні українці, вони не голосують за регіоналів, вони розчаровані у націонал-демократичному таборі. За "Свободу" для них майже те саме, що й "проти всіх". Проти всіх, хто набрид – "та тільки щоб не за комуніста, ну то голосуємо за "Свободу", кажуть тут.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тарас Показати IP 8 Листопада 2010 14:08
Важко Литвину зараз і не до виборів: топче, бідолаха, стежку в генеральну прокуратуру по справі Гонгадзе.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus