USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як собаки прикордонникам допомагають

12 Червня 2013 14:31
Кількість наркотичних засобів та зброї, що виявляється чотирилапими охоронцями кордону, зростає, - інформують у Держприкордонслужбі.

Чотирилапі, кажуть прикордонники, є незмінними помічниками. Частка затримань за допомогою службових собак сягає близько 50% у виявленні наркотиків, 70% – психотропних речовин, 80% – боєприпасів тощо. Як свідчить статистика, переміщення наркотиків здійснюється переважно легковим автотранспортом та залізницею. І саме службові собаки допомагають знайти ретельно приховані товари чи предмети в конструктивних особливостях. Незмінна їх частка по виявленню наркотиків та зброї і серед особистих речей людей, під одягом та в кишенях. З кожним роком збільшується й кількість затриманих вибухових речовин, що виявляються кінологічними групами. Цього року зросла кількість затримань службовими собаками наркотичних засобів (у 1,2 рази), зброї (у 1,1 рази), вибухових речовин (в 1,5 рази).

Останніми роками в Державній прикордонній службі України відбувається активний розвиток системи підготовки кінологічних кадрів і дресирування службових собак та їх використання у службі. Для цього удосконалюється методика і техніка дресирування службових собак, досвід кращих кінологів запроваджується у навчальний процес, вдосконалюється навчально-матеріальна база та розвивається міжвідомче і міжнародне співробітництво з питань кінології.

Загалом, сьогодні в охороні державного кордону використовується більше 1200 службових собак, які задіяні до розшукових дій прикордонної служби та прикордонного контролю, натреновані на пошук наркотиків, вибухівки, зброї, боєприпасів. Також у кінологічному начальному центрі прикордонного відомства цього року вже пройшли базову підготовку, підвищення кваліфікації та перепідготовку 185 інспекторів-кінологів та 50 молодших інспекторів прикордонної служби. Додатково розпочали підготовку військовослужбовців, які щойно вступили на службу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus