USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Як уберегти квартиру від злодіїв:екс-крадії діляться секретами.ВІДЕО

29 Квітня 2013 08:41
Українські квартири обчищають через статуси у соціальних мережах.
Так, аби помешкання не обчистили, воно має «подавати сигнал», що господарі вдома, - інформує ТСН.

Видання розпитало у професійних квартирних злодіїв, як перехитрити зловмисника, щоб не повернутися у голі стіни.
Додамо, що святковий сезон для злодіїв уже почався. До прикладу, цього тижня в спальному районі столиці домушник заліз у відчинене вікно на 10 поверсі.
Українці будуть відпочивати з 1 по 6 травня, потім на додаток ще чотири дні вихідних — з 9 по 12. Саме час пакувати валізи. Професійні крадії стежать за постановами Кабміну і графіком трудового населення. Щойно ті за поріг - злодії самі беруться до роботи і активно обчищають квартири. Злочинів більшає саме в місяці, коли народ у роз'їздах. Цифри по Україні за минулий рік малюють криву: зростання квартирних крадіжок припадає на березень, потім - у травні і пік - у липні-серпні. Державна служба охорони вже готова до сезону атаки на житла. Поки що виклики здебільшого хибні, наприклад, ви забули закрити вікно на кухні і через це спрацювала сигналізація. Та вже наступного тижня вікна відчинятимуть професіонали. Але сигналізація - це і вартісно, і не завжди гарантія, що хеппі-енд буде у мешканців, а не в злодія
Екс-крадії зізнаються, що можна замаскуватися під сантехніка чи електрика і зробити сліпок вашого ключа від квартири. Кажуть, що будинок можна самому нашпигувати знаками. А за кілька днів — прочитати. У під‘їзд можна потрапити, представившись представником Украліфту. Крадія бездумно пустили і зробили всі квартири в під'їзді вразливими для професіонала. Власне, залишається лише дізнатись, яка з них — порожня. Важливий знак для крадія може бути у поштовій скриньці – вона часто буває відчинена. Наприклад, якщо у скринці -важлива коресподенція, то господарів немає вдома. Наприклад, якщо рекламу автошколи ніхто не забрав із килима перед дверима, значить їх ніхто не відчиняв. Але це, мовляв, — для крадіїв-новачків. Сучасний професійний крадій – активний користувач Інтернету. Він є у соціальних мережах. І в нього дуже багато друзів. Це значить, що якщо ви на своїй сторінці вихваляєтесь, що нарешті їдете на Ямайку або просто на дачу — це все одно, що ви клеїте плакат на дверях своєї квартири – «Хата порожня!». У міліції кажуть, що молоді сім'ї розписують свої подорожі в детялях і показують наскільки виїздять із своєї квартири. А тим часом соціальна мережа — це реальне джерело для криміналу.
Тож уже навіть поставивши валізи за двері, перед мандрівкою уважно погляньте на свою оселю оком злодія. Ви про нього ще не знаєте, а він уже нетерпляче чекає вашого від'їзду. Переконайтесь, що ви зробили все, щоб було куди повернутися з відпочинку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus