USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Інформація про земельні ділянки області стала доступнішою

17 Січня 2013 13:50
Інформація, чи приватизована земельна ділянка, чи ні, - тепер у вільному доступі.

Про це інформує прес-служба Держземагентства області.

Так, з 1 січня цього року Держземагентство запустило у вільний доступ публічну кадастрову карту. На карту нанесено велику кількість земельних ділянок, де можна побачити їх кадастровий номер, приватизовані вони чи ні. Поки що земельний кадастр не містить інформації про всі ділянки, але завершити цей процес, кажуть, досить швидко.

Карта має кілька шарів – ортофотоплан (цифрова карта), індексно-кадастрові карти, земельні ділянки та їх межі, кадастрові номери ділянок, форма власності ділянок, цільове призначення, площа, а також карта ґрунтів України.

В майбутньому планується додати до карти інформацію про надра, комунікації, мережі, будови, водні, лісові ресурси і т.д.

Понад двадцять років в Україні інформація про земельні ділянки містилася на паперових носіях. Головна складність полягала в тому, що кожен район вів реєстрацію та облік землі в зручній для нього формі. Єдиного знаменника не було – альтернативних систем координат по всій країні налічувалося понад півтори тисячі.

Зокрема громадянам пропонують виправляти технічні помилки про ділянки. Нацьому наголошував керівник Держземагентства області Василь Василенко.

Фахівці розробили спеціальну табличку зворотного зв’язку на самій публічній кадастровій карті. Користувачеві у цю форму необхідно ввести власні дані, інформацію про земельну ділянку та відзначити помилку. Система побудована таким чином, що більшість технічних помилок виправляються автоматично. Але для цього необхідно заявляти про них. При заповненні форми заяві присвоюється реєстраційний номер, за яким можна контролювати її розгляд.

Якість фото в кадастрі забезпечена завдяки проведеній аерофотозйомці всієї території України. Загалом відзняли близько 600 тисяч квадратних кілометрів. Зйомку здійснено в масштабі 1:25000. Населені пункти у масштабі 1:2000.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Еколог Показати IP 17 Січня 2013 14:33
Напишіть ссилку, де знаходиться ця карта, а то тільки мови, що вільний доступ.
Андрій до Еколог Показати IP 17 Січня 2013 17:31
http://map.dazru.gov.ua/kadastrova-karta Користуйтесь Google
Валентина до Андрій Показати IP 17 Січня 2013 20:02
Ваша ссылка не работает,с Google,пишет ошибка 500(сервер закрыт)
маха Показати IP 17 Січня 2013 17:21
ел.адресу будь-ласка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus