USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Інтернет претендує на Нобелівську премію миру

4 Березня 2011 09:17
Всесвітня мережа стала одним з претендентів на Нобелівську премію миру в 2011 році.
Інтернет-видання CNET вважає, що інтернет міг бути номінований на вищу нагороду за досягнення в галузі зміцнення миру за його роль у заворушеннях у Північній Африці і на Близькому Сході, – пишуть Українські новини.
Мовляв, активісти координували акції протесту через Facebook, YouTube, Twitter і сервіси миттєвого обміну повідомленнями, що призвело до повного відключення від мережі Єгипту і серйозних перебоїв у Лівії.
Раніше, на початку лютого, депутат парламенту Норвегії Снорре Вален висунув сайт WikiLeaks на Нобелівську премію миру 2011. Він вважає, що діяльність цього сайту допомогла змінити уявлення про свободу інформації у світі.
Також міжнародна Асоціація захисту репресованих народів, що базується в Німеччині, висунула голову меджлісу кримськотатарського народу Мустафу Джемільова на здобуття Нобелівської премії миру.
Наразі є 241 претендент на Нобелівську премію миру у 2011 році.
У грудні 2010 в Осло пройшла церемонія вручення Нобелівської премії миру, яку присудили китайському дисиденту Лю Сяобо. Сам Сяобо не зміг бути присутнім на заході, оскільки відбуває тюремний термін в КНР.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus