USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Іоан Павло II може стати покровителем електронних ЗМІ

24 Червня 2011 10:35
Римські журналісти попросили Папу Римського Бенедикта ХVI призначити святого-покровителя електронних ЗМІ.
Найбільш підходящою кандидатурою репортери визнали попередника нинішнього Папи Іоанна Павла II (Кароля Войтилу), – повідомляє УНН із посиланням на італійський портал FNSI.
З цим проханням до Папи звернувся голова Асоціації римських хронікерів Романо Бартоліні на колективній аудієнції суверена Ватикану на площі Святого Петра у Римі.
Репортери Риму довго вибирали відповідного святого на роль покровителя всіх працівників «комунікацій електронної ери». В інтернет-обговоренні в якості кандидатів згадувалися священик і журналіст Максиміліан Колбе, який загинув у концтаборі, а також священик Педро Регаладо, який міг з'являтися в декількох монастирях одночасно.
Терміни канонізації польського понтифіка Іоанна Павла II ще не названі, але журналісти схилилися саме до його кандидатури: за життя Іван Павло II приділяв чимало уваги питанням технологій, а також використання їх в сферах комунікації.
Зараз покровителем усіх журналістів і письменників вважають святого Франциска Сальського, який прославився як письменник: його книга «Про благочестиве життя» була видана навіть російською мовою з ініціативи Олександра Меня.
Нагадаємо, Іван Павло ІІ – 264-й Папа Римський, перший в історії Папа-слов'янин.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus