USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Юні рятувальники Волині втерли носа полякам та білорусам. ФОТО

28 Серпня 2013 10:39
У період з 19 до 25 серпня у містечку Серви Подляського воєводства Республіки Польща відбувся пленер юних волонтерів-рятувальників, участь в якому взяли волинські діти, а також із Брестської області Республіки Білорусь та Подляського воєводства Польщі, інформують у прес-службі волинських рятувальників.
Захід відбувся в рамках проекту «Молодь прикордоння: разом за безпеку», що співфінансується Європейським Союзом Програмою «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013» та має за мету заохотити дітей до життя без шкідливих звичок, знання щодо дій на випадок надзвичайних ситуацій та усвідомлення необхідності дотримуватись правил безпеки життєдіяльності.

Учасниками пленеру від Волині стали 8 учнів зі шкіл Луцька та Ківерців, від 12 до 15 років, які найкраще проявили себе у волонтерській діяльності щодо пропаганди правил безпеки життєдіяльності серед населення області. Всього під час пленеру змагалися 50 юнаків та юнок з трьох країн.
Під час пленеру польські рятувальники продемонстрували пожежно-рятувальну техніку європейського зразка, спеціального водолазного обладнання, а також наочно продемонстрували практичну роботу із рятування потопельників на воді.
Під час групового виду змагань із бойового розгортання учасники були поділені на команди по 4 особи, тому в кожній з них серед хлопців-рятувальників були і дівчата, які змагались нарівні з юнаками. Команда волонтерів Волинської області у складі Ігоря Бабули, Оксани Демчук, Павла Сороки та Максима Музичука завдяки злагодженим та чітким діям виборола перше місце, за що була нагороджена дипломами та призами.
Учасники пленеру ознайомились з пам’ятками архітектури та культурної спадщини краю, зокрема, з Костелом Пресвятої Діви Марії та кляштором домініканців у місті Сейна, монастирем у місті Вігри та здійснили підйом на найвищу гору цього регіону.
На згадку про змістовно проведений час і гарний відпочинок юні волонтери отримали сертифікати учасників, нагороди, подарунки, а також спеціальні сувеніри за призові місця у конкурсах.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus