USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Хто малює картини кров’ю, а хто - м’ячем, розповіли у Луцьку. ФОТО

13 Жовтня 2013 18:37
Виставка художніх робіт молодих митців міста розпочала діяти у мистецькому клубі на Драгоманова, 1.
З нагоди Дня художника експозиція клубу збагатилася роботами Марії Оліферук, Інни Журавель, Аліни Йодловської, Лілії Тимчук, Ольги Зейлик, Валентини Жуги та Маргарити Паламарчук.





Виставка робіт триватиме два тижні, тож усі охочі зможуть подивитися на полотна молодих художників міста, - розповів на відкритті завідувач клубу Віталій Поліщук.





Крім того, для присутніх на заході організатори підготували експрес-курс з історії мистецтвознавства. Зокрема, Аліна Йодловська розповіла про маловідомі незвичайні життєві обставини відомих художників світу.
«Ван Гог за своє життя побував не в одній психіатричній клініці, у одній з них він намалював свою знамениту картину «Зоряна ніч». Леонардо да Вінчі міг писати й малювати обома руками, а ще був суворим вегетаріанцем і не пив навіть коров’ячого молока», - розповіла вона.
Сальвадор Далі в якості аксесуара певний час носив з собою 2-метровий багет. А картину Анрі Матісса «Човен» на виставці у Музеї сучасного мистецтва на Манхеттені почепили догори дриґом, і вона провисіла так 40 днів.

Як і да Вінчі, обома руками міг писати свої полотна художник Ренуар П’єр Огюст. Те, що може малювати лівою, він виявив по тому, як зламав собі праву руку.
Крім того,організатори розповіли учасникам заходу й про найнезвичайніші техніки, котрі використовують художники світу.
Хон І, молода художниця з Шанхаю, намалювала величезний портрет знаменитого китайського баскетболіста Яо Міна за допомогою червоної фарби і баскетбольного м'яча.



На відміну від китайки, бразилієць Вініціус Кесада малює свої картини власною кров’ю.



А мешканець Індії Ані Кей малює свої картини язиком. Спочатку він малював носом, але незабаром дізнався, що такий спосіб вигадали до нього. До слова, художник зізнався, що спочатку його мучили головні болі і приступи нудоти, але з часом його організм звик до отруйних фарб.
Учасникам заходу не тільки розповіли про незвичайні техніки малювання, але й відкрили й деякі секрети.
«У художників під час навчання часто вимагають вивчати картини різних авторів світу. Щоб не провалитися на іспиті, вони й вигадали кілька правил, які діють майже завжди. Скажімо, якщо на картині темний фон і на обличчях страждання – це Тиціан. Якщо всі люди різної статі схожі на Путіна – це роботи ван Ейка. Якщо зображені повні люди – це картини Рубенса. Якщо на картині чоловіки схожі на жінок – це Караваджо», - розповідає Марія Оліферук.



І ще кілька секретів: на картинах Брейгеля намальовано багато маленьких людей, на полотнах Босха – багато маленьких людей і і незрозумілих речей, якщо на картині зображена балерина – це робота Дега.
На звершення для гостей мистецького клубу організатори приготували і невеликий майстер-клас. Охочі спробували створити малюнок обома руками, як Леонардо да Вічі чи Ренуар П’єр Огюст.













Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus