USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Королева Нідерландів сьогодні зрікається престолу

30 Квітня 2013 09:01
Сьогодні королева Нідерландів Беатрікс офіційно передасть владу синові. Про зречення трону на користь свого нащадка 75-річна правителька оголосила ще у січні цього року у телезверненні, — йдеться в сюжеті ТСН.

Тим часом мешканці Амстердаму гуляють у королівську ніч. Жителі влаштовують дискотеки на човнах. Музика лунає по всьому місту. Люди слухають концерти прямо із власних балконів. На вулицях — імпровізовані міні-оркестрові паради. Нідерландці співають і танцюють й вбираються у все помаранчеве. А туристи запасаються спиртними напоями.

Кажуть, що для них така гулянка — це передусім велика вечірка, а не історична подія. А місцеві жителі кажуть, що гуляння і зречення королеви Беатрікс сприймають передусім як свято. Мовляв, жодних політичних змін та й королеви у Нідерландах вже традиційно з покоління в покоління передають свої корони донькам. Проте цього разу вперше за 123 роки у них буде король. Але люди не хвилюються, бо у Вільгельма-Александра, який уже за кілька годин складе присягу вірності голландському народові, є три доньки. А отже після нього династію знову очолить жінка.

Гулятимуть в Амстердамі до 5 ранку. Єдине, що відрізняє цю королівську ніч від попередніх - це те, що місцева влада на два дні коронації ввела табу на деякі вулиці червоних ліхтарів. Проте місцеві ж кажуть, що там сьогодні буде особливий ажіотаж.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus