USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.92

Лучанам показали, як виглядає мандала. ФОТО

27 Вересня 2012 18:13
Заняття з арт-терапії провели у Луцьку. Учасників тренінгу вчили створювати власну мандалу.

Мандала, як пояснили організатори, - це геометричний символ складної структури, який інтерпретується як модель Всесвіту, «карта космосу», вираження усього.

Ініціатором проведення заходу стала заступник голови громадської організації «Центр ефективної комунікації» Олена Ковальчук. Як експерта, громадська діячка запросила молодого психолога Марину Пахачук. Незважаючи на свій молодий вік, дівчина вже мала досвід роботи у сфері психології.





Участь у заході могли взяти усі бажаючі, попередньо зареєструвавшись. Аудиторію складали здебільшого молоді люди.


Прикметно, що більшість із запрошених навіть не здогадувались, що означає слово «мандала». Відтак, кожен вкладав у нього своє значення, а наголос ставив, як заманеться. З’ясувалося це під час знайомства, коли гості озвучували свої очікування від тренінгу. Один з них навіть висловив бажання «опинитись в мандалі».

Організатори зробили вхід вільним. «Знаннями треба ділитися. Якщо ти ділишся щастям, то це потрібно робити безкоштовно. Це – те, за що не можна брати гроші. А мандала якраз створює інстинктивне почуття внутрішнього щастя», - пояснила тренер.



Після представлення учасників психолог показала коротеньку презентацію про мистецтво мандали та розповіла про випадки застосування цієї практики у своїй роботі. За словами експерта, такий буддистський знак існує в природі у вигляді квітів, фруктів, кристалів, сніжинок, зіниць очей. «Нині цей символ використовується в психотерапії як засіб досягнення повноти розуміння власного «я». Також створення і розмальовування мандал використовується як психотерапевтичний ефект, заспокійливий, зосереджувальний», - додала Марина Пахачук.

Згодом учасники арт-терапії перейшли безпосередньо до практичної частини заходу. Олена Ковальчук роздала зображення з мандалами. Зокрема наголосила на тому, що кожен може вибрати собі картинку до смаку. Вибір був великий, тому гості довго вагалися перед тим, як обрати свій малюнок. Визначившись з символом, присутні почали розмальовувати їх. Задля налаштування на правильну «хвилю» ввімкнули заспокійливу музику.











Опісля розфарбовування організатори поставили на стіл тарілки з крупами, спеціями, кавою та іншими їстівними інгредієнтами. На здивування усіх присутніх вони виявилися придатними для мистецьких маніпуляцій. Насипаючи пшоно, корицю чи горох, новоспечені художники створювали візерунки прямо у тарілці.

















По тому, аби відобразити природність усіх процесів, мандали потрібно було зруйнувати і забрати частинку з собою. Лунали навіть пропозиції зварити з використаних художніх знарядь кашу.




Врешті гості залишились задоволені заходом, але висловили деякі побажання організаторам. По-перше, аби надалі зустріч тривала довше і по-друге, аби під час тренінгу психолог аналізувала створені учасниками роботи. Хоча останнє зауваження викликало дискусію – декого, навпаки, вдовільнила відсутність аналізу. Адже вони самі змогли розібратися з своїм «несвідомим».




Зю Побережнюк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Петро Показати IP 27 Вересня 2012 18:27
Так, це дійсно страшно коли нє*** чим зайнятися...
Тетяна Показати IP 27 Вересня 2012 21:19
Оленка -ти молодець!
Електорат Показати IP 27 Вересня 2012 21:36
Петро 100 балів!!!
до таких як петро і електорат Показати IP 28 Вересня 2012 10:09
краще водку бухати і сємки в паркє плювати, тут люди які точно не сидять без діла!!! візьми і сам щось організуй, б..ло!!!!! яких мільйони, як ви вже задовбали
Простое времяпрепровождение. Это нельзя назвать словом "дело". Делать - значит работать, создавать что-то нужное и полезное.
Anonymous Показати IP 28 Вересня 2012 11:48
Познайомлюся з мандалою з третього знизу фото. Няша, выдпиши мены в приват.
Ю А Р Показати IP 28 Вересня 2012 14:31
Читав, я читав, і шось не допойняв? Скажіть: Мандала - це має щось спільного з МА**ОЮ чи МАНДЕЛОЮ ??? А може назвали це просто мозаїкою.
Ю А Р * Показати IP 28 Вересня 2012 14:44
Дякую модератору за зірочки:)))))
miassol до Ю А Р * Показати IP 28 Вересня 2012 17:06
:))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus