USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Неформатні історії Луцька. Які вони? ФОТО

23 Серпня 2013 08:15
Слухали неформатні історії та створювали відповідно неформатний символ міста учасники дискусійного клубу.

Засідання клубу відбулося у одному з творчих кафе міста 22 серпня.

Організували дискусійний клуб члени Луцького братства - організації, вік якої налічує 400 років. З моменту створення Братство займалося захистом національних та релігійних інтересів українців та просвітницькою діяльністю.

Як розповів модератор зустрічі Антон Бугайчук, засідання клубу організували для того, щоб показати, що історія Луцька не завжди академічна та формальна, і в ній є багато цікавих для молоді сторінок. Це засідання, мовляв, відтворює традиції міських дискусійних клубів, в яких громадяни могли обговорювати питання минулого, сьогодення та того, що може трапитися у майбутньому, вислуховувати думки фахівців з тих, чи інших питань.








На початку засідання учасники клубу розповіли про себе та по те, що вони прагнуть знайти у дискусійному клубі. Виявилося, що серед відвідувачів дискусійного клубу були не лише лучани, а й уродженці інших міст. Так, мешканка міста Херсон Марія вирішила більше дізнатися про Луцьк, як нове туристичне відкриття та місто, у якому планує мешкати.

Після знайомства учасникам запропонували протягом п’яти хвилин написати п’ять цікавих фактів про місто.
Для декого завдання виявилося нелегким.

Експертом під час засідання дискусійного клубу виступив відомий історик та автор чисельних книг про минуле міста Петро Троневич. Він розповів про маловідомі сторінки з історії міста. Наприклад, не кожному було відомо, що герб із зображенням святого Миколая насправді найдавніший герб міста. Також історик наголосив, що Любарт, на відміну від Вітовта та Свидригайла, був не литовським, а українським князем Галицько-Волинського князівства. Він переніс столицю держави з Володимира до Луцька, збудувавши замок, як столичну резиденцію. Таким чином, зі слів Петра Троневича, замок Любарта - єдиний на сьогодні збережений замок-столична резиденція в Україні.





Учасникам запропонували по черзі зобразити неформатний символ міста на ватмані. Дехто малював відомі архітектурні споруди, такі, як замок та костел, дехто - славетну волинянку Лесю Українку, хтось зобразив луцького слоника та дельфіна, що колись прикрашав фонтан на Театральному майдані. Один з учасників клубу вирішив обрати у якості символу стадіон, на якому грає футбольний клуб «Волинь», адже, каже, для молоді з інших регіонів України саме цей клуб викликає асоціації з Луцьком. Після завершення малювання, Антон Бугайчук повідомив, що ватман зберігатимуть у архіві дискусійного клубу.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
стара тусовщиця Показати IP 23 Серпня 2013 10:57
Слоник - наше все!
sasha до стара тусовщиця Показати IP 23 Серпня 2013 11:56
наше все в цьому році було розібрано, а на його місці буде чергова церква
Ірина 2 Показати IP 23 Серпня 2013 11:25
Прийшли діти, побавилися,послухали і розійшлися. Навіщо було збиратися?
sasha Показати IP 23 Серпня 2013 11:55
кто все эти люди?
Лесь до sasha Показати IP 23 Серпня 2013 15:18
манкрути

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus