USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі медійники грали у футбол в Литві. ФОТО

29 Травня 2013 10:41
Луцькі журналісти їздили у Литву, аби пограти у футбол. Серед суперників були медійники з Білорусі, Литви, Латвії, Польщі, Росії, Вірменії, Єгипту.

Традиція, започаткована на Волині Спортивною Асоціацією працівників ЗМІ Луцька, прижилася у країнах Європи. 16 років тому у Луцьку журналісти, які на дозвіллі захоплювалися футболом, організували перший міжнародний турнір з міні-футболу серед працівників ЗМІ, - повідомили у Спортивній Асоціації працівників ЗМІ Луцька.

З тих пір спортивні змагання за участю команд з різних країн відбуваються на Волині щороку. Серед їх учасників — медійники з Білорусі, Литви, Латвії, Польщі, Росії, Вірменії. Ідея таких міжнародних зустрічей колегам з різних країн настільки сподобалася, що вони підхопили традицію і проводять подібні турніри і в себе. Команда працівників волинських ЗМІ побувала у литовському місті Друскінінкай, щоб зустрітися на футбольному полі з колегами з різних країн.

Як зустрічали гостей

Місто Друскінінкай, розповідають, - дуже зелене і охайне, як і належить відомому бальнеологічному курорту в екологічно чистій зоні, зустріло гостей святковим ярмарком з нагоди дня міста. Традиційна литовська кухня, національні смаколики, витвори майстрів народної творчості, промислові товари відомих литовських брендів — усе це представники волинської делегації могли роздивитися, скуштувати і придбати у перший день перебування в Друскінінкаї.

Як журналісти в футбол грають

А другий день — день спортивний. На футбольному полі команду Волині зустрічають не тільки як суперників, а й як давніх добрих друзів. У турнірі з міні-футболу цього разу брали участь: по дві команди з Литви, Росії та України , а також - Білорусі, Німеччини, і вперше — з Єгипту. Достойно у грі виглядала команда з Луцька, почавши з блискучої перемоги у матчі з білорусами (2:0). Однак надалі фортуна відвернулася від волинян, даруючи лише нічиї та поразки з різницею в один-два голи.

Загалом же турнір, кажуть, був цікавим і непередбачуваним як для гравців, так і для вболівальників. І цьому не завадили ні дощ, ні холодний вітер.

У результаті змагань золото дісталось нашим співвітчизникам — одеситам, срібло — команді Литви, а третє місце посіла російська команда з Брянська. Як під час гри, так і упродовж нагородження переможців відчувалося: дух суперництва тут поступився духу дружби.

А після футболу — спілкування журналістів — колег з різних країн, обмін враженнями, ідеями , а також — подарунки, сувеніри. Організатори турніру влаштували для усіх пікнік на лоні природи, а учасники уже почали планувати подібні зустрічі у себе вдома.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus