USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Молодь обговорила можливість нової революції

21 Липня 2013 16:40
«Революція на граніті», - така тема третьої лекції вуличного університету, яка відбулася у парку імені Лесі Українки 20 липня.

Під час лекції вуличного університету присутні повністю поринули у революцію, адже про неї розповідав сам учасник подій, відомий діяч «Народного Руху України» Володимир Банада.

За його словами, першими своє невдоволення висловило не студентство, а солдати, їхні матері та шахтарі. Однак саме молоді люди 2 жовтня 1990 року у кількості 100 осіб, висуваючи ряд вимог тодішній владі, розпочали безстрокове голодування.

За 5 днів до них приїхала молодь з усієї України. На той момент голодували уже понад 160 людей. З Києва по всій Україні покотилася хвиля протестів. 19 жовтня до молоді приєднується і робітничий склад заводу «Арсенал». Під тиском масовості влада усе ж приймає вимоги, частину з них потім виконує.

Лекція завершилася роздумами про наслідки цієї революції та обговоренням питань, які виникали у слухачів. Зокрема, про можливість повторення тих подій, тобто сучасної революції на граніті.

ЧИТАТИ ЩЕ: Український прапор берегли за допомогою солідолу

Захід відбувся з ініціативи СГО «Молодіжна платформа» та громадської ініціативи «Іскра».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
дідо Показати IP 21 Липня 2013 17:35
Хаби Банада розказав,як його з ганьбою вигнали з Руху та від барикадував приміщення НР.
Всезнайко Показати IP 21 Липня 2013 19:57
Киньте і цих дітей "під танк", як ви це зробили під Крутами...
Людмила Показати IP 21 Липня 2013 21:19
Банаду знаю з 90-х. Він політик до тих пір, поки до "корита" не дорветься, дорвався - забув про політику і народ, відігнали від "корита" - знову згадав про політику. НР розвалив, був при владі - крав як і інші, не менше Кривицького. Знову скиглить. Язиком - дбає про народ, а руками - гребе народне під себе.
ЖОК Показати IP 22 Липня 2013 01:02
Банада невинен, його репресував Куй- біда! ПОЛІТИЧНА ФЕЄРІЯ Новорухівцям-погромщикам в Луцьку В тулумбаси б'ють лучани, Рухівська кипить бурда. Самозванцем-атаманом Нарік себе Куйбіда Він борця з себе народу, Знай, амбітного вдає. Його вже така природа: Куйбіда – біду кує. – Хто ж так чинить, вражий сину, Аморальність на виду?!. Проміняв дітей, дружину На коханку молоду. Вмить репресував Банаду, У мізках дефектний зсув. Чорновола задум зрадив, Як той його критикнув. І розлився сум роздоллям, По надстир'ю перегук: В РУСі політичну долю Цап за хвіст якийсь Климук. Конференції, дебати – Вже пустопорожній звук, Климукам, як хочте знати, Беззаконня сходить з рук. А здобуть престиж непросто, Все пішло наперекіс. Засмітив увесь нет-простір, Тут такі видочки скрізь! Кинувсь офісні ламати І трощить дверні замки, Замість того, щоб спитати Людську думку... Невтямки! Ця феєрія класична, Схоже все на кримінал. Трюки в моді політичні, В виграші ж – реґіонал! В тулумбаси б'ємо досі, Щось не те в нас й не туда, Ці "розборки" дрина просять... РУХ очолив Куйбіда. 05 липня 2013р. Вадим Сохатий
Кавун Показати IP 22 Липня 2013 03:04
Таки пану Банаді треба трішечки більше мати олії в голові. Навіщо готувати молодь до політичних протестів? Ці "донецько-фашистські захватчики" ( як висловився Михальчишин), не побояться ні холоду, ні голоду, ні різних партійних гасел, прапорів, турчиновських істерик, пустовітівських указів про звільнення..., ні собачого гавкоту,анічого! Зважте, Європа сама з Америкою вкупі їм теж пофігу! Є в нас борець, який піднімав люд на акції "Кучму геть!" і хоружівського зрадника в законі підняла на престіл, – але вона за ґратами. Ось вся Волинь з Банадою на чолі хай врозумить земляків, а особливо землячок, які її то хочуть "розстріляти", то називають "Ґолда Меєр"( ніби іншіих горбоносих не бачать), то клянуть і ненавидять її. А самі ні шеляга не варті. А вона найстійкіший борець! Так само слід сприйняти і підняти "Свободу", єдину українську силу, яка здатна сьогодні начин! А молоді потрібно вчитись. Закохуватись. Думати за свою перспективу. Підросте і досягне свого! Дійсно: нам непотрібніповторні Крути через недолугих політиків! О'кей! Аревуар! Молодь! Думай і тримайся!
Голка Показати IP 22 Липня 2013 03:19
Банадо! Не треба молодь штовхати на торнадо! А кістку в горло тобі, як казала довженківська бабуся, не завадило б??? Ти ж не брав участі в "Революції на граніті? Брали Вячеслав Кириленко і Олег Тягнибок. І що, з ними рахуються? Десятиліття йдуть і йдуть до якогось визнання і пошани, але їх все виштовхують або на марґінес, або совають (особливо молодих, " свободівців-шестірок) по жандармських катівнях, тобто "камерах смерті". Боронь Боже! Молодь! Не будь наївною! Кохайтеся, тільки й вашого, бо молодість не вічна. Відпочивайте, набирайтесь сил, оволодівайте знаннями, виховуйте і впливайте у своєму середовищі. А в тому звихнутому суспільстві ще нагаруєтесь! Будьте обачними!
Лучанка Показати IP 22 Липня 2013 05:05
Діти мої! Контролюйте себе кожен, бо потрапите в біду! Ця негласна й несанкціонована мобілізація на "Голодну революцію на асфальті" вас погубить. Хай горе-політики виправляють свої проколи^ щовиборів і напередодні їх одні других обливають гряззю, малюють щурів-"зодіаків", вивішують біг-морди у самому центрі, безчестять і гиркаються на шоу?
Козак Показати IP 22 Липня 2013 05:14
До вас, юна парость, надіє української нації! Великий Кобзар застерігав: "А на громаду ( читай Банаду!) хоч наплюй! Вона капусти голова, а втім як знаєш, пане-брате, не дурень, сам собі міркуй!" А в кого з теперішніх вождів вона не капуста?!Провокації геть! Ганьба політичним імпотентам і лицарям абсурду!
Цікаво Показати IP 22 Липня 2013 12:12
хіба не можна було запросити безпосередніх учасників, а не банаду, який до цих подій немає практично ніякого відношення

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus