USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Мова жестів: що означає висунутий язик в різних країнах

9 Листопада 2013 22:30
У багатьох країнах, і у нас в тому числі, людина, яка захоплено чимось займається, часто висовує при цьому язик. Діти, показуючи його, хочуть, щоб від них відчепились, коли вони чимось захоплені. Дорослі теж хочуть, щоб їх не турбували, коли вони над чимось зосереджені. У більшості випадків так людина просто жартує, передражнює іншого або хоче викликати у нього обурення. А взагалі - показувати язик у нас не дуже прийнято. Про це пише вчитель біології Тетяна Павленко на своєму сайті.

У деяких країнах дорослі показують один одному язики частіше, і зовсім з інших причин. Так, наприклад, китайці показують язика, коли чомусь дуже сильно дивуються або чимось налякані.

Демонстрація язика не вважається непристойним або неповажним також у Франції та в Італії. Жителі цих країн висловлюють даними жестом легку насмішку над чужим промахом. Якщо ж ви покажете комусь язик в Новій Зеландії, то можете нажити собі ворогів із місцевих. Справа в тому, що в цій країні висунутий язик означає образу чи навіть загрозу іншій людині. Австралійці за цей, здавалося б, безневинний жест взагалі полізуть з вами битися. Якщо вам під час вашого перебування в Латинській Америці показав язик місцевий житель, можете розвернутися і піти прямо в суд. Тому що у латиноамериканців цей жест означає те ж, що і фраза «Ти боягуз!».

У Німеччині автомобіліст, який показав іншому язик, зобов'язаний заплатити від 150 до 300 євро. Уявляєте, що сталося б з нашими водіями, якщо наш уряд таке зробить? Півкраїни б залишилося без засобів для існування. Таким чином, важливо пам'ятати, особливо відправляючись в чужу країну, що ваш жест може розцінюватися людиною іншої культури зовсім не так, як ви припускали, адже незнання не звільняє від відповідальності.

Переважна більшість жителів планети сприймають Альберта Ейнштейна як «божевільного вченого». Такий образ склався в головах мільйонів людей виключно завдяки неординарній зовнішності великого вченого, а не його розумового стану. Одного разу фотограф попросив вченого зробити задумливе обличчя, відповідне до іміджу дослідника, на що вчений висунув язика, показавши себе не тільки серйозним винахідником, але і звичайною життєрадісною людиною. Так і вийшла ця фотографія, розвіявши образ сивого, трохи розпатланого геніального вченого. Сам же геніальний фізик визнав цю фотографію небувало вдалою - до того часу йому вже набрид незаслужений стереотипний образ «злого генія».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus