USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Музиканти з Китаю їдуть вчитись в Україну: концерт у Луцьку. ФОТО

17 Травня 2013 18:57
Гала-концерт третього Всеукраїнського конкурсу виконавців на сопілці та цимбалах «Волинська луковиця» завершився у Луцьку.

Захід відбувся у Палаці культури міста 17 травня.

Цимбалісти та сопілкарі з усієї України протягом двох днів змагалися за звання «кращого музики».

Один із організаторів музичного конкурсу, член журі, заслужений працівник культури України Петро Хлєбнік у коментарі «Волинським новинам» розповів, що крім волинян брали участь у конкурсі гості з Рівного, Харкова, Тернополя, Дніпропетровська, Львова, Кривого Рога та Чернівців.

«У цьому році мали виступити ще 20 учасників з Білорусі, які виступали минулого року на нашому конкурсі, але через технічні причини вони не змогли приїхати», − зазначив Петро Хлєбнік.

За його словами, конкурс «Волинська луковиця» в майбутньому можуть перевести в статус міжнародного, адже ним зацікавлені люди з Молдови, з Чехії, з Білорусі.

Одна із переможниць конкурсу, цимбалістка Львівської національної музичної академії імені Миколи Лисенка Хань Сяоцзяо у коментарі «Волинським новинам» розповіла, що сама родом з Китаю, однак уже 6 років - в Україні.

«Тут, в Україні, я уже 6 років навчаюсь на цимбаліста. Але до того у Китаї я вчила китайські цимбали 12 років», − зазначила дівчина.

За її словами, у конкурсі брати участь було «і не важко, і не легко».

Упродовж гала-концерту найкращих цимбалістів нагородив професор Львівської національної музичної академії імені Миколи Лисенка Тарас Баран, а найкращих сопілкарів – заслужений майстер народної творчості України Михайло Тимофіїв.








Довідка:

Третій Всеукраїнський конкурс виконавців на сопілці та цимбалах «Волинська луковиця» організований управлінням культури Волинської облдержадміністрації, обласним науково-методичним центром культури та Волинським державним училищем культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ярослав Богачук Показати IP 17 Травня 2013 19:00
...а якби приїхали не "на Україну", а "в Україну" - було б взагалі здорово. Чекаю на новину про повернення музикантів на Китай :)
Валентина Коваль до Ярослав Богачук Показати IP 18 Травня 2013 08:41
Ярославе, так вони "в Україну" і їдуть! Неуважні ви)
Ярослав Богачук до Валентина Коваль Показати IP 18 Травня 2013 14:56
Та це вони після мого коменту змінили маршрут :) в архіві RSS-розсилки мого браузера вони все ще їдуть на Україну, так що докази в мене є :)
Forever Autumn до Ярослав Богачук Показати IP 18 Травня 2013 15:01
Мені "на Україну" після твого, Ярчику, коментаря, звучить як матюк :)))))))))))))))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus