USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Митець, якого надихає хаос, читав у Луцьку з ліхтариком. ФОТО

13 Жовтня 2013 08:00
Марк Лівін - письменник, який раніше був гопником, мав інше ім’я та перехворів зірковою хворобою, презентував лучанам літературно-музичний проект.

Проект «Люди погоди» письменник з Києва презентував 12 жовтня у Луцьку. Літературний вечір організувало культурне об’єднання «100 Вт».

Музичний супровід творів митця забезпечував Дмитро Чоловський. Як згодом розповів Марк Лівін, лунали авторські твори Дмитра, імпровізації та композиції інших авторів.





На початку вечора Марк Лівін зазначив, що для молодого письменника важливо, коли до нього приходять люди, щоб послухати його твори та платять за це гроші. Він попрохав глядачів налаштуватися на дружню атмосферу.






Збірка аудіопрози, яку автор планує випустити найближчим часом, з його слів, – історії про те, що робить життя насиченим. Як розповів письменник, за кожною його написаною історією криються реальні події.
Історії, які читав Марк Лівін, мали виразне ліричне забарвлення та переважно меланхолійний настрій. Письменник декілька разів запитував глядачів, чи їм не нудно, адже він вважає свої твори дещо сумовитими. Для того, щоб урізноманітнити літературний вечір, письменник виконав твір «Де твій компас, чувак?» Під час читання він попросив музиканта імпровізувати у стилі «легкого божевілля».








Прочитавши декілька творів, письменник вирішив поспілкуватися з глядачами, відповідаючи на їхні запитання. Так, публіка дізналася, що вперше він зрозумів, що здатний писати не лише для себе, під час уроку зарубіжної літератури у школі. Марк Лівін зізнався, що тоді він був справжнім гопником, який заправляв спортивні штани у шкарпетки та мав ім’я Валєра. Під час розповіді автора про дитинство, яке минало у невеликому місті Надвірна на Івано-Франківщині, Дмитро Чоловський почав награвати на клавішних «Владімірскій централ», що викликало вибух сміху серед публіки.

Говорячи про творчість, письменник розповів, що повість «Життя та інша хімія» була написана на одному подиху, протягом 28 днів та майже одразу знайшла видавця.

Марк Лівін розповів, що перехворів зірковою хворобою після участі у телевізійному проекті «Україна має талант» разом із гуртом «My way». Після цього письменник протягом двох з половиною років не вживав м'яса, алкоголю та не займався сексом, не курив та не матюкався. Нині він сприймає свою творчість не як засіб для здобуття популярності, а як те, що потрібно робити для людей.

На питання щодо татуювань, він відповів, що вважає тату можливістю позначити на собі шлях, яким йде. Зі слів митця, кожне з татуювань на його тілі має певне значення.

Під час заходу письменник прочитав найбільш депресивний «невірш» про день, у який хотів померти.
«Коли тебе кинула дівчина, у тебе немає роботи, ти сидиш з пляшкою вина на кухні, навколо не надто приємна атмосфера, ти відкриваєш ноутбук та починаєш писати», - розповів історію написання твору митець.

Запитували письменника і про таємницю псевдоніму. Марк Лівін розповів, що запозичив прізвище у одного з кіногероїв, який звався Лівінгом. Йому здалося вдалим поєднання імені Марк та прізвища, що звучить по-єврейськи. Тепер навіть на його візитівках вказане ім’я Марк. Нині цим іменем його називають друзі та навіть родичі.






Під час вечора влаштували своєрідний експеримент – почитати власну поезію під музичний супровід Марк Лівін запропонував голові культурного об’єднання «100 Вт» Володимиру Столярчуку. Щоб продовжити настрій заходу, він обрав вірші меланхолійного спрямування.




Для правильного сприйняття одного з творів та зосередження на словах Марк Лівін просив публіку заплющити очі. Виявилося, що простіше вимкнути світло у залі та створити напівтемряву, отож митець читав окремі твори за допомогою ліхтарика.






Говорячи про джерело натхнення, письменник назвав київське метро. З його слів, це - зона справжнього хаосу, а мистецтво, на його думку, віднаходиться лише у хаосі.

Запитували глядачі і про релігійні погляди письменника. Він розповів,що виховувався у «тоталітарно християнській» родині та тричі на тиждень відвідував церкву проте згодом зрозумів, що вірити і бути фанатиком – це різні речі. Письменник не зовсім вірить в існування Творця, але вірить у любов, що об’єднує людей.






Завершив виступ Марк Лівін віршем, який вважає найбільш вартісним та написав колись протягом усього трьох хвилин.

Луцьк став другим після Києва містом, у якому презентували «Людей погоди». Автор зізнався, що місто приємно здивувало його щирістю та відкритістю глядачів. Після завершення вечора присутні мали змогу придбати книги письменника «Життя та інша хімія» та «Книжка».




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
знавець поезії Показати IP 13 Жовтня 2013 18:38
Раніше Марк-Валєра був простим дешевим надвірнянським жопником, а тепер він справжня столична гей-звізда, що зухвало косить під єврея...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus