USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На виставці безпородних собак у Луцьку переміг трилапий пес

2 Грудня 2014 14:36
У Луцьку 30 листопада відбувся фестиваль-виставка безпородних домашній улюбленців «Дворянин-2014». Переможцем заходу обрали песика без однієї лапки.

Нагадаємо, виставка безпородних собак «Дворянин-2014» відбулася в обласному центрі. Організатори, ламаючи стереотипи, що в конкурсах серед собак можуть брати участь лише ті, які мають хороший родовід, запросили власників дворових собак продемонструвати їх таланти.

Так, у виставці взяли участь вусаті та хвостаті різних розмірів та окрасу. Чотирилапі друзі повеселились не менше, ніж їхні господарі. Конкурси костюмів та зачісок принесли втіху глядачам, а от конкурси з перепонами та «ненажера» неабияк сподобались собакам. Під час змагань необхідно було перестрибувати через перепону, і найшвидше з’їсти сосиску. Єдиний, хто зовсім не бажав поласувати смачненьким, був пес Баді, проте він весело заспівав дуетом з собакою Люсі під губну гармошку у змаганні «Голос міста».
У конкурсі талантів глядачі найбільше вподобали собачка Чічу. Танці, співи, веселощі і гучні аплодисменти лунали у розважальному комплексі «Адреналін Сіті». Справедливе журі в особі заступника генерального директора СОК «Адреналін Сіті» Галини Шотік, актора та режисера Волинського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка Дмитра Мельничука, члена громадської організації «Волинське товариство захисту тварин» Ірини Завірюхи, заступника директора КП «Ласка» Сергія Скумса, визначало переможців. Організатори не скупились на подарунки, як для власників та і для домашніх улюбленців.
Так, переможці отримували медалі, подарункові сертифікати на заходи в «Адреналін Сіті», повідки, ошийники, іграшки, дипломи.
Поміж конкурсами школярі ЗОШ №24 співали пісню про тварин, слова до якої вигадали самі, а директор КП «Ласка» Богдана Новарчук розповідала цікаві історії про тварин і про те, чому домашні улюбленці схожі на своїх господарів.

Найголовніший приз титул «Дворянин-2014» отримав песик без однієї лапки - Культяшка, підібраний на вулиці Валентиною Коломієць. Тепер пес має не лише люблячих господарів, а й найпочесніше звання 2014 року. Господарка розповідає, що знайшли тварину на вулиці, просто прикипіла душею, не зважаю на те, що песик ходить лише на трьох лапах.
«Спершу звертались до лікарів чи можна якось відновити неходячу лапку, проте діагноз був невтішний - Культяшка ніколи більше не стане на усі чотири», - розповідає власниця песика.

Проте собаці це не заважає любити господів та бігати весело і швидко на трьох лапах. Щоправда на людях пес дуже соромиться і не зумів продемонструвати усім свої таланти, та, не зважаю на це, заполонив серця усіх присутніх.
Усі тварини були зареєстровані у базі animal.id, що дає змогу без паперового паспорта відстежити коли тварині, якого дня і о котрій годині робилися щеплення. Тому хвилюватись присутнім за здоров’я своїх чотирилапих сусідів не довелось. На заході також був присутній лікар ветеринарної медицини комунального підприємства «Ласка» Сергій Вознюк, який оглянув кожну тварину та переглянув її вакцинації у електронній базі даних.

Захід приніс багато радості та позитиву. Гостями стали не лише лучани, а й представники громадських організацій захисту тварин з міста Чернівці та АЗОУ (асоціація зоозахисних організацій України), також ГО «Центр сприяння розвитку електронної ідентифікації тварин», які відверто зізналися, що кращого та цікавішого заходу вони ще не бачили.

Директор КП «Ласка» розповіла, що віднині такий захід триватиме щорічно. Після заходу сотні лучан надіслали звернення на електронну адресу Дани Новарчук, або написали в контакті про своє бажання взяти участь у конкурсі наступного року. Бажали записатись уже зараз. Подія привернула увагу та викликала захоплення в усіх любителів тварин.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
нововолинець Показати IP 2 Грудня 2014 17:27
камишникова ти була на виставці?
волонтер Показати IP 2 Грудня 2014 18:53
Нарешті гідна стаття!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus