USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На фестиваль до Луцька приїде знаний харківський балет. АФІША

20 Травня 2013 17:42
Через сто років після прем’єри балет Ігоря Стравінського «Весна священна» повернеться на «малу батьківщину». Адже музику до балету композитор починав писати в Устилузі, а його прем’єра відбулася 29 травня 1913 року у театрі Єлисейських Полів.
Відбудеться це у межах Х музичного фестивалю «Стравінський та Україна», який розпочнеться 29 травня цього року.
На сцені театру імені Тараса Шевченка у Луцьку артисти Харківського національного академічного театру опери і балету імені Миколи Лисенка покажуть балети Ігоря Стравінського «Весна священна» та «Жар-птиця».

Окрім того, у супроводі камерного оркестру «Каньабіле» обласної філармонії 11 червня у Палаці культури виступатимуть музиканти зі Львова. А «музичні діалоги» викладачів і студентів Музичної академії імені Бацевічув з польського міста Лодзь і Волинського державного училища культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського триватимуть упродовж заключного гала-концерту 17 червня. Так, до дня народження знаного композитора учасники ансамблю класичного танцю училища підготували сцени з його балетів, а інструментальний ансамбль «Експромт» інституту мистецтв Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки запропонує мініконцерт з творів класиків і сучасних композиторів.

Заходи, які відбудуться у межах Х музичного фестивалю «Стравінський та Україна», розписані на три тижні, але цього річ не обмежуватимуться лише концертами.
У відреставрованому будинку, де жив і працював Ігор Стравінський, в Устилузі відкриється оновлена експозиція єдиного в світі музею композитора. А вже восени цього року приїхати до музею-садиби композитора планує дослідник творчості композитора професор Михайло Лобанов із Санкт-Петербургу, який разом із вокальним ансамблем «Древо» з Києва спробує «реставрувати» музичний побут Устилугу початку ХХ століття, коли тут жив і творив Ігор Стравінський.

Цього року організатори фестивалю – управління культури і обласна філармонія – змогли заручитися підтримкою благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» і Мінкультури. А візит мистецької делегації з Лодзю спонсорує Генеральне консульство РП у Луцьку.

Програма Х музичного фестивалю «Стравінський та Україна»

29 травня
18:00 – відкриття фестивалю. Балети Ігоря Стравінського «Весна свщенна» та «Жар-птиця» у виконанні артистів Харківського національного академічного театру опери і балету імені Миколи Лисенка (Волинський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка)
11 червня
18:00 – концерт камерної музики за участі академічного камерного оркестру «Кантабіле», львівських скрипалів І. Муравйова та Н. Федюка, піаністки Ю. Маківничук зі Львова (Палац культури Луцька)
16 червня
14:00 – публічна лекція художнього керівника польського міжнародного фестивалю «Тансман» Анджея Вендланда на тему: «Ігор Стравінський та Олександр Тансман» (Волинське державне училище культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського)
17 червня
18:00 – закриття фестивалю. Гала-концерт за участі академічного камерного оркестру «Кантабіле», піаністів, професора музичної академії у Лодзі М. Корецької та Д. Рибака, українського народного оркестру Рівненського гуманітарного університету, хору і ансамблю класичного танцю Волинського державного училища культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського, інструментального ансамблю «Експромт» інституту мистецтв СНУ імені Лесі Українки (Палац культури Луцька)
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus