USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині презентували виставку картин 77-річного митця. ФОТО

12 Березня 2013 09:31
Експозицію картин художника-самородка, мешканця селища Головне Панаса Сущика розгорнули у виставковому залі Любомльського краєзнавчого музею. Виставка полотен 77-річного митця має назву «Мелодія барв оживає, мов пісня», - йдеться на сайті ВОДТРК.

Картини Панаса Сущика – осмислені, змістовні, ніби з глибини серця художника. Його портрети, пейзажі й натюрморти створюють піднесену і світлу атмосферу.
Бажання малювати, каже, з’явилося 1944-го року, коли хлопець пішов у перший клас. Творив у школі, оформляв стінгазети і плакати в армії. Де б не був, обирав пензля, те, що «проситься» бути увічненим на полотні. Художника завжди вабили плеса озер, краса розкішної поліської природи, потужна життєдайна енергія. Це — основа творчості Панаса Антоновича. Розказати про справу, без якої не уявляє життя, митець, на жаль не зміг, бо наразі хворіє. Про його творчість і велику душу на виставці захоплено говорили близькі, друзі й учні.

Ще одне захоплення майстра пензля – спів. «Родзинкою» імпрези у Любомльському краєзнавчому музеї став відео-показ пісні «Білий цвіт на калині» у виконанні Панаса Сущика.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus