USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Найнезвичайніші школи світу. ФОТО

4 Вересня 2012 17:14
Підбірку найнезвичайніших шкіл світу зробили в tochka.net.
Школа за принципом open space, Копенгаген, Данія

Будівлю гімназії Орестад в Копенгагені в свого часу спроектувала дизайнерська компанія, зробивши її справжнім витвором сучасного мистецтва як зсередини, так і зовні. У 2007 році ця гімназія була названа кращою спорудою в Скандинавії. Цей навчальний заклад відкрили в Данії в межах національної освітньої реформи, і призначений він для навчання старшокласників, які збираються отримувати вищу освіту в галузі ЗМІ.

Особливістю школи є те, що аудиторії в ній розділені умовно ‒ всі класи практично займаються в одному величезному приміщенні. У всьому будинку працює бездротовий інтернет, тому старшокласники постійно взаємодіють не тільки в реальному, але й у віртуальному просторі.

Серце цієї незвичайної школи ‒ розкішні гвинтові сходи, які зʼєднують чотири рівні гімназії. Під час змін школярі відпочивають на яскравих подушках і роздивляються прикрашену круглими лампами стелю, що нагадує зоряне небо.


Перевізна школа з промислових контейнерів, Амстердам, Нідерланди
Школа «de kleine kapitein» в Амстердамі може вразити навіть мандрівників з досвідом. Вона побудована в 2009 році як тимчасове приміщення. Але воно так сподобалося батькам, що цю школу вирішили таки залишити. Така різнобарвна перевізна школа може в будь-який момент просто перекочувати в інше місце і зовсім недорого!

Підземна школа, Рестон, США

Згадайте, чи було у вас бажання сховатися під землю, коли вчитель викликав до дошки? А учні початкової школи «Terraset» у невеликому містечку Рестон, що в Північній Вірджинії, вже й так вчаться під землею.

Школу побудували в середині 1970-х років минулого століття, коли в США була енергетична криза. Через режим економії енергії, який поширювався і на опалення навчальних закладів, в Рестоні побудували школу вельми оригінальним чином. Для початку розрівняли маленький пагорб у великій лісовій місцевості. Звели на цьому місці будівлю школи, а потім засипали її землею, щоб земляне покриття зберігало тепло. Щоб вирішити непросте завдання не лише обігріву, але й охолодження школи, встановили сонячні колектори.

Зараз школа Террасет є не тільки найбільш енергозберігаючою школою в країні, але й однією з головних туристичних визначних памʼяток містечка Рестон. У всьому іншому ця школа ‒ традиційна за американськими стандартами, з повним набором предметів і методом навчання.

Кочова школа, Якутія, Росія

«Школа, яка ніколи не стоїть на місці» ‒ ось такий девіз може вибрати собі школа в Якутії. Щоб діти оленярів отримували освіту, в Росії придумали кочові школи, які стають популярними в народів Півночі. Під час переїзду, крім житлових наметів, кочівники споруджують ще один для школи. Учнів у ній навчається мало, але, незважаючи на це, згодом вони мало в чому поступаються своїм одноліткам, яким пощастило вчитися в більш стабільних умовах. Маленькі оленярі займаються за спеціально складеним розкладом занять, а домашні завдання і контрольні отримують по інтернету. Всі кочові школи в межах національного проекту мають доступ до супутникового інтернету. Виконавши завдання, діти відсилають їх на перевірку.

Плавуча школа, Компонг Луонго, Камбоджа


Озеро Тонлесап ‒ найбільша прісна водойма Індокитайського півострова. На озері знаходиться плавуче село Компонг Луонго, знамените тим, що житлові будинки, кафе, магазинчики і школа розташовані на воді. Для дітей плавуча школа є практично другим домом. Найчастіше вони просто не хочуть повертатися в свої будинки, так їм подобається плавати під час уроків.

Школа в печері, Гуйчжоу, Китай
У 1984 році в Гуйчжоу вирішили побудувати навчальний заклад для молодших школярів. Із засобами було, як зазвичай, туго, проте жителі не розгубилися. Згадавши, що в горах неподалік від сільця Гету є три печери, було вирішено використати їх під будівлю школи. Зараз у печерній школі ‒ 186 учнів, з якими займаються вісім вчителів. Один «мінус» цієї школи в тому, що гора знаходиться не дуже близько від села. Дітям доводиться ходити по шість годин на день, щоб прийти в школу і піти з неї.

Школа з монолітних куполів, Арізона, США

Якщо подивитися на цю школу, здається, що вона була побудована позаземною цивілізацією, занадто вже вона не схожа на звичайні земні будівлі. І назва у неї така ж: «Прикордонна початкова школа».

Її структура ‒ монолітний купол ‒ була дуже популярним методом будівництва через дешевизну матеріалів і міцності конструкції. Спочатку була встановлена кругла бетонна основа, на якій потім видули купол необхідного розміру і зафіксували його за допомогою різних матеріалів, у тому числі і бетону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
А де наша 13 школа? Показати IP 5 Вересня 2012 11:15
1

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus