USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Найцікавіші в світі пам'ятники тваринам. ФОТО

16 Жовтня 2012 13:08
Найцікавіші пам’ятники тваринам опублікував сайт autotravel.

Серед них - підвішений носоріг, крихітний Чижик-Пижик, Хатіко і Боббі, які терпляче чекають господарів, качка з численним виводком, впертий бик і свиня з поросятами.

Бик на Уолл-стрит, Нью-Йорк, США



Пам’ятник називається «Атакуючий бик» або «Бик на Уолл Стріт» - це 3200 кілограмова бронзова статуя, створена американським скульптором італійського походження Артуро Ді Модіка.

Монумент заввишки 3,4 та завдовжки 4,9 метра зображує могутнього, розлюченого бика. Це – символ агресивного фінансового оптимізму та процвітання. Вважається, що бик приносить успіх в справах, потрібно лише потримати його за роги. Однак перехожі полірують бронзового гігантові не тільки голову, але також нижні і теж вельми видатні частини тіла.

Пам'ятник Хатіко, Токіо, Японія



Скульптуру встановили в 1934 році, ще за життя Хатіко. До того часу він вже був знаменитістю: про нього писали в газетах і захоплювалися його відданістю.

Кожен день, до самої своєї смерті в 1935 році Хатіко приходив на станцію Сібуя і чекав повернення померлого господаря - професора Токійського університету Хідесабуро Уено. Приклад рідкісної навіть для собаки відданості так і просився на екран. У 1987 році вийшов японський фільм «Історія Хатіко». А в 2009 році - голлівудський римейк під назвою «Хатіко: найвірніший друг». Після нього японський пес став справжнім культом у всьому світі.

Висячий носоріг, Потсдам, Німеччина



Пам’ятник білого африканського носорога в натуральну величину, підвішеного на лямках до металевого каркасу, встановили в 2005 році. Автор роботи - італійський художник і скульптор Стефано Бомбардьері - зобразив його скривдженим і сумним, що викликає співчуття. І здобув цим декілька престижних нагород.

Пам’ятник Чижику-Пижику, Санкт-Петербург, Росія



Це крихітне бронзове пташеня довжиною всього 11 сантиметрів і вагою трохи більше 4 кілограм примостилося на набережній річки Фонтанки, біля самої води, поруч з Першим Інженерним мостом. Варто зауважити, що «чижиками-пижиками називали студентів Імператорського училища правознавства, яке знаходилося неподалік від місця, де стоїть пам'ятник. Вони носили зелені мундири з жовтими петлицями і обшлагами, які нагадують пір’я чижа і пижикові шапки. З моменту встановлення в 1994 році «Чижика-Пижика» викрадали 7 разів, але весь час знаходили і повертали.



Равальський кіт, Барселона, Іспанія




Статуя величезного бронзового кота вагою 2 тонни, довжиною 7 і висотою два з половиною метра з'явилася в столиці Каталонії у 1987 році. Його автор - відомий колумбійський художник і скульптор Фернандо Ботеро. Кіт виконаний у характерному для Ботеро стилі - м'ясисті боки, важкі лапи, але, при цьому, не позбавлений витонченості. Щоправда, не помітити цього кота, який «крадеться» по вулиці в центрі Барселони- важко.

«Дайте дорогу каченятам!», Бостон, США



Композиція Ненсі Шен зображує героїв популярної дитячої книжки Роберта Макклоскі «Дайте дорогу каченятам» - качку Місіс Меллард та її дітей, яких звуть Джек, Кек, Лек, Мек, Нек, Уек, Пек і Квек. Згідно з сюжетом книги, сімейство Меллард довго шукало місце для будинку, поки не знайшло його на маленькому острові на Чарльз-рівер в Громадському саду Бостона.

Пам'ятник свині, Данія



Вперше скульптура свині з поросятами з'явилася в 1941 році на Ратушній площі Орхуса. Через 9 років кам'яні тварини стали обсипатися і їх замінили бронзовими. Пам'ятник зроблений так, що влітку через нього пускають воду і тоді одне з поросят «мочиться». Напис на пам'ятнику - Ceres bronden - в перекладі з данської означає «колодязь Церери». Це - данина поваги броварній компанії «Церера», на гроші якої була зроблена скульптура.

Пам'ятник Грейфрайерс Боббі, Шотландія



Шотландський скай-тер'єр Боббі в XIX столітті став однією з найвідоміших собак у світі. Пес прославився своєю відданістю господарю. Невисока, 26 сантиметрів, собачка два роки була вірним другом службовця міської поліції Джона Грея. Коли поліцейський помер, Боббі важко переніс розлуку і цілими днями сидів на його могилі на кладовищі Грейфрайерс. Так він і провів решту 14 років свого життя. Від могили він відходив лише для того, щоб збігати в один з найближчих ресторанів, власник якого взяв на себе обов'язок підгодовувати тварину. Пам'ятник Бобі створили в 1871 році, але встановили лише в 1873, через рік після смерті тер'єра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Марія Показати IP 16 Жовтня 2012 14:15
Прикольно
Саша Иванченкова до Марія Показати IP 7 Грудня 2012 18:51
Маша ти не Кацалап случайно?
Саша Показати IP 7 Грудня 2012 18:47
Класс очень интересно про всех:-)
еееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее Показати IP 6 Лютого 2013 17:39
красива
Віка Показати IP 8 Січня 2015 21:20
те що я знала це про Боббі і Хатіко
Анонім до Віка Показати IP 20 Вересня 2016 18:59
да и я
Карина Показати IP 17 Березня 2016 08:55
Ці тварини такі прикольні )))))))))
Владлит Показати IP 16 Лютого 2021 18:50
Все просто клас!))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus