USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Новий автомобіль Toyota заряджається від 220V

15 Грудня 2009 16:17
Компанія Toyota представила модель гібриду Prius, яка заряджається від звичайної розетки. Замість звичайних акумуляторів автомобіль оснащений літій-іонними батареями.
Презентація гібрида відбулася в Токіо 14 грудня. Новий гібрид долає на батареях 25 кілометрів зі швидкістю 96 кілометрів на годину, повідомляє Associated Press. Підзарядка акумуляторів від електромережі з напругою 220 вольт займає півтори години, і близько трьох годин – від 110-вольтової.
Крім літій-іонних батарей, у машині встановлено бензиновий мотор і електродвигун. Коли закінчується заряд акумуляторів, гібрид їде як звичайний автомобіль, – пише Кореспондент.
«Toyota створила приклад того, якими повинні бути стандартні пасажирські електромобілі. Ми зменшили розмір батарей і знизили їх вартість, а також змогли вирішити проблему розрядки батарей», – заявив на презентації автомобіля Такеші Учіямада, виконавчий віце-президент корпорації Toyota Motor. За словами Учіямади, нова Toyota Prius екологічно нешкідлива порівняно з попередніми моделями.
«Toyota домоглася дуже непоганих результатів у створенні електромобілів, і її нова модель може стати хорошим варіантом для тих, хто сумнівається, чи варто купувати чисто електричні автомобілі компанії Nissan або General Motors», – цитує Associated Press слова одного з учасників презентації.
Першу партію нової моделі Prius компанія випустить вже в грудні цього року. Велика частина автомобілів буде здаватися на прокат в Японії, США і Європі. А в широкий продаж модель надійде не раніше 2011 року. У Компанії Toyota заявляють, що ціна автомобіля буде «доступною».
Нагадаємо, що на автосалоні в Лос-Анджелесі, який проходив з 4 до 13 грудня, компанія Honda представила електромобіль Honda Personal-Neo Urban Transport.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
seal Показати IP 15 Грудня 2009 17:32
Над створенням економічного і екологічного автомобіля працюють уже не перший рік і не лише Toyota, але й інші автомобільні гіганти світу. Проте, як бачимо, кардинально вирішити проблему електромобіля поки що не вдається. Адже 25 кілометрів зі швидкістю 96 кілометрів на годину - це не ті технічні характеристики, яких на сьогоднішній день вимагає споживач.
OrestN Показати IP 15 Грудня 2009 21:00
кожному випадку успішний початов у цьому напрямку. дивись наступні автогіганти запропонують 125 км. як обсяг флешок росте в математичній прогресії.
Юка Показати IP 15 Грудня 2009 21:50
такі автомобілі на даний час купуватимуть лише колекціонери, щоб поповнити свій запас, бо практично застосувати їх майже ніде не можна (хіба гравцям у гольф чи заможним сусідам, які їздитимуть на них один до одного у гості)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus