USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Новий мобільник Nokia працює на газованій воді

13 Січня 2010 18:47

Лондонський дизайнер китайського походження Дайцзи Чжен розробила для компанії Nokia прототип мобільного телефону, що працює на газованій воді.
 
Біо-батарея пристрою генерує електроенергію з цукру, що міститься в напоєві, розкладаючи його на кисень і воду в міру вироблення ресурсу залитої в телефон рідини.
 
За словами авторки телефону, його рідка біо-батарея здатна протриматися у три-чотири рази довше за звичайний літієвий акумулятор, до того ж вона екологічно безпечна.
 

 
Перший мобільний пристрій на паливному елементі було випущено в жовтні минулого року компанією Toshiba. Він отримав назву Dynario і призначався для підзарядки мобільних телефонів і плеєрів через USB-роз\'єм.
 
На відміну від винаходу Дайцзи Чжен, у ньому була застосована технологія прямого метанольного паливного елемента (DMFC - Direct Methanol Fuel Cell), яка дозволяє конвертувати в електрику енергію хімічної взаємодії метилового спирту високої концентрації, води і кисню.
 
А в 2006 році група мікробіологів з Бірмінгемського університету змусила групу бактерій Escherichia coli переробляти в електрику відходи всієї шоколадної фабрики. Тоді струму, виробленого \"живим\" паливним елементом, було достатньо, щоб привести в рух невеликий вентилятор.
 
Нагадаємо, минулого тижня американський автогігант General Motors представив першу літієво-іонну батарею для автомобіля, - повідомляє Lenta.ru з посиланням на видання Likecool.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus