USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Патріарх назвав пам’ятник Володимиру пам’ятником Кирилу

27 Липня 2011 13:52
Глава Російської православної церкви патріарх Кирило під час молебню на Володимирській гірці в Києві обмовився і назвав князя Володимира своїм ім’ям.

«Ми здійснили молебень, згадуючи хрещення Русі, на тому місці, що символізує місце хрещення Русі, де вознесено пам’ятник святому рівноапостольному Кирилу», – сказав глава РПЦ і потім виправився: «князю Володимиру». Про це розповідає ТСН.

Патріарх Кирило зазначив, що сьогодні спадкоємці Святої Русі живуть в різних державах. «Вони виросли самостійно, в межах своїх національних утворень, здійснюючи своє історичне призначення, але сила наша – завжди в Святій Русі, яка живе в наших думках і серцях. Це духовний генетичний код, який ми всмоктуємо з молоком матері, ця та система духовних цінностей, яка об’єднує нас», – наголосив він.

Під час свого виступу патріарх також поблагословив Україну.
«Хай Господь благословить Україну, благословить миром, суспільною злагодою, дасть сили подолати економічні труднощі, труднощі політичного і соціального характеру», - сказав глава РПЦ.
При цьому він висловив упевненість, що всі ці труднощі для України «скоро минуть».

Кирило побажав київському митрополиту Володимиру здоров’я і «так само міцно тримати патерицю в руках, як ви її сьогодні тримаєте, щоб мирно, благополучно, в соборній однодумності тривало життя Української православної церкви».
Як відомо, патріарх Московський і всієї Русі Кирило 26 липня розпочав свій триденний візит в Україну, приурочений до святкування Дня хрещення Русі.

Це вже п'ятий візит патріарха Кирила в Україну за останні два роки. Попередні супроводжувалися протистоянням між його противниками – українськими націоналістами – і прихильниками з проросійських організацій.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Неприхожанка Показати IP 27 Липня 2011 17:09
Бо хіба ж він думає про когось іншого, окрім себе? Ні про Бога, а тим більше про українців йому не думається, основне - показуха, ну хіба, щоб більше було прихожан до московського патріархату, а чому? - бо це все ГРОШІ. А відносно Бога - він сам себе ним возомнив.
M Показати IP 27 Липня 2011 20:26
Завжди, як отой Кіріл приїздить на Вкраїну - зриваються страшенні бурі, зливи. Українська природа відчуває нечисть і намагається очиститись від неї. Люди, давайте і ми очистимось від тієї нечисті - релігії і будемо вірити Живому Богу.
Н до M Показати IP 28 Липня 2011 10:07
А що то у вас за такий бог, що людей вам дозволяє ображати?
M Показати IP 28 Липня 2011 11:20
Це той Бог, що пролив за нас з вами кров на хресті.
M Показати IP 28 Липня 2011 11:23
Якщо правда для когось є образою, то це їх справи. Релігія і її представники з Богом не мають нічого спільного. Будь-яка релігія - це банальний бізнес.
Неприхожанка Показати IP 28 Липня 2011 17:05
З яких це пір правда, яку знають і бачать всі є образою? І для кого? - хіба тим, кому подобається в додаток до всіх проблем, яких і так вистачає в Україні добавити мовчазну згоду на панування московської церкви над нашим православним народом, тоді тіштесь...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus