USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Поблизу Цумані ростуть найстаріші ялини Волині. ФОТО

8 Квітня 2010 13:45
На угіддях Партизанського лісництва Цуманського лісгоспу на узліссі ростуть дві 300-літні ялини. Їх показали журналістам депутати облради під час учорашнього прес-туру Ківерцівським районом.

Ці патріархи волинських лісів найстаріші з хвойних дерев краю. Кожне з двох ялин заввишки щонайменше 15 метрів. Діаметр стовбурів сягає двох метрів.



Лісові пам’ятки ледь можуть обхопити двоє дорослих. Шишки із ялин – завбільшки з качан кукурудзи.



«Точних відомостей про вік немає. Однак є припущення, що деревам по 270-280 років. Є спеціальна технологія вимірювання віку за допомогою такого собі свердла: пристрій просвердлює стовбур аж до внутрішньої порожнини. Потім фахівець підраховує кільця дерева і визначає його вік», - кажуть місцеві лісівники.



Поки лісництво не запросило спеціалістів із пристроєм, Партизанські ялини вважають найстарішими в краї. Щоб зберегти цих патріархів, лісгосп обгородив дерева сталевим ланцюгом. А для туристів під розлогими кронами ялин облаштував столики та лави для відпочинку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus