USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Погоня за сенсацією»: у Луцьку фінішував автоквест«Волинських новин»

20 Лютого 2010 19:04
Закінчився перший автоквест, організований інтернет-виданням «Волинські новини».
Першою з дванадцяти команд фінішувала команда під назвою «Рено».
Всього у грі взяло участь 12 команд – «Сильна команда»,  «Наша Україна», «Злюки-бобри», «Фаворит», «Автотигри», «Капучіно», «Скажений бобик», «Чорні орли», «АнтиFREEZE», «BANZAI», «Чіп, Дейл і Гайка» та «Рено».





Сюжет автомобільного квесту «Волинських новин» був детективом. Головний герой – звичайний лучанин, який «надто багато дізнався», ставши випадковим свідком злочину.

«Тоді, холодного вечора, він вийшов на балкон перекурити і побачив, як двоє в погонах запихали в сріблястий «Део Ланос» тіло людини. Машинально випадковий свідок зазнімкував побачене на фотоапарат своєї «Нокії».
Двоє повернулися у бік будинку, проте він встиг сховатися за фанерою балкону.
Ніч здавалася вічністю, він ніяк не міг отямитися від побаченого. За декілька днів в інтернеті він прочитав про таємниче зникнення головного свідка у справі вбивства правоохоронця, який, ходили чутки, забагато знав про «перевертнів у погонах».
Він розумів, що його «приберуть», якщо не розповість про побачене… ні, не правоохоронцям, їх він небезпідставно боявся, а журналістам. «Там один одного «кришує», система гнила…. Але якщо почують всі –  їм не сховатися», - думав чоловік, пишучи sms журналісту. Це була його остання надія…»       
Такою є передісторія до гри, яку сьогодні півдня грали 36 дорослих людей, гасаючи Луцьком і намагаючись розгадати головоломки, заготовані «Волинськими новинами».


«У мене є цінна інформація. В машині закінчився бензин. За мною слідкують. Я не спав уже тиждень…У мене мало часу. Шкода…», - це був текст SMS-повідомлення, яке отримали на свої телефони команди-учасники квесту. Це був сигнал від свідка, який захотів усе розповісти журналісту. Ціна перемоги – сенсація, якої ще не чуло місто.
ПІДКАЗКИ: 1. «Мустанг відродився», 2. «Шукай каву для автомобіля»)
«Герой» поїхав заправити автівку на АЗС, що на проспекті Відродження, біля автосалону «Skoda» - саме тули вела перша загадка. Яка, до слова, виявилася однією з найпростіших для учасників квесту.

«…Біля кавомата він пив подвійний еспрессо. «Треба заїхати до фотосалону аби забрати знімок того, що я бачив» - думав він собі. Кинувши в порожню склянку корінець фотосалону «Фуджі», він поїхав геть від авто заправки...»

Порожня склянка з кави з корінцем фотосалону, і намальованим на ній знаком «воля» - двох піднятих в гору пальців – таким була друга загадка для учасників квесту, яка чекала їх на АЗС WOG. Розгадка – фотосалон «Фуджі», що на проспекті Волі, 24.

ПІДКАЗКИ: 1. Японець вийшов на свободу. 2. Шукай фото мертвого крокодила навпроти єврейських душ.
«...У фотосалоні чоловік помітно нервував. Продавець, покупці, перехожі – здавалося всі проти нього, здавалося всі все знають і здадуть його. Він кинув за надруковану фотографію 50-гривневу купюру, не дочекався решти і швидко пішов з салону, навіть не помітивши, що з кишені випав якийсь папірець...».

Третя точка квесту – піцерія «Фелічіта» на вулиці Стрілецькій. Саме вона була зашифрована згадкою про 50-гривневу купюру і «папірцем» - рекламним флаєром компанії «Гранд персона».

ПІДКАЗКИ: 1. 50 гривень, 2. «Біля Президента пахне Італією».

«...Він зголоднів, хоча насправді через страх йому кусок в горло не ліз. Розуміючи, що, можливо, за ним слідкують, він замовив піцу в «Фелічіті» «Я все ще перший», - бормотав він. Працівники піцерії помітили, що з колесом на його авто не все гаразд. «Далеко він не заїде», – хитав головою адміністратор закладу...».

У цьому була зашифрована наступна точка квесту – станція техобслуговування «Фаворит» на вулиці Задворецькій.
 

ПІДКАЗКИ: 1.  http://www.youtube.com/watch?v=styYbRWQYP8  2. «Діка не стало 16 лютого 2010 року».

«...На шиномонтажній станції він «вилікував» своє колесо. Ще й накачувати його самому прийшлося. Проте проблеми з авто на тому не закінчилися - йому порадили замінити мастило і фільтр...»
На цій точці учасники мусили врешті згадати, хто є організатором автоквесту. І не змогли обійтися без інтернету, в нетрях якого і лежала відгадка.
ПІДКАЗКИ: 1. «21.10.2009», 2. «Шукай салон Гона»

Саме цю загадку гравці квесту назвали однією з найважчих. Зашифрована у ній наступна точка – автосалон «Луцьк-Експо» на Дубнівській, 16.

«…Він уже їхав до луцького автосалону Renault, аби заправитися маслом. Проте зрозумів, що дарма втратить свій час, якого залишилося зовсім мало. Він ще мав встигнути зустрітися з приятелем. Грузин був людиною доволі неоднозначною, проте як ніхто у місті вмів вирішувати проблеми. Адже журналіст все не з’являвся. «Маю зустрітися з іноземцем від якого пахне апельсинами. Кожна хвилина на вагу золота» - написав він журналісту чергове SMS…».

Ресторан кавказької кухні «Бамбарбія» - такою була наступна зашифрована точка квесту.
ПІДКАЗКИ: 1. «Езжай к кулакам влюбленного джигита!», 2. «Ідь до черепахи і папуги».

«...Грузин довго не думав: порадив йому не кликати журналістів до себе, а їхати просто в редакцію. «Эти ребята не подведут. Только ты должен успеть, спеши. Чужим я тебя не выдам», - сказав грузин. «Я скажу им ехать на улицу Гонгадзе 20/08. Если свои - поймут», - додав він...».

Гравцям квесту «грузин» загадав сказати гарний тост. Лише після цього повідомив наступну підказку, яка вела до редакції інтернет-видання «Волинські новини».

ПІДКАЗКИ: 1. «Читайте, слухайте, дивіться», 2. «ВОНО, якщо з’їсти бублики»

«...Він помчався до редакції. Та тільки вийшов з авто, у двір заїхав бусик. Кинувся тікати - але пізно, та й мокрий сніг заважав. В очах потемніло – він знепритомнів. Як крізь вату почув жіночий крик...».

За умовами гри, «викрадення» бачила жінка-медіум. Дивна, мовчазна, проте здатна бачити те, що іншим не під силу. В ролі провидиці виступила журналістка «Волинських новин» Оленка Кузьмич.

Наша героїня знепритомніла від побаченого. Гравці мусили знайти нашатирний спирт, аби привести її до тями. Лише тоді вона після магічних маніпуляцій розповідала кожній з команд квесторів про те, що «бачить п’ять кілець».

Спорткомплекс «Олімпія» - такою була фінішна точка квесту, де переможцям треба було «визволити» зв’язаного і готового до найгіршого головного героя сюжету.

ПІДКАЗКИ: 1. «На трибунах становится тише», 2. Звідти їдуть на Уїмблдон.

Хоча й ті, хто прийшов не першим, схоже, не засмутилися. Запорукою хорошого настрою, запевнили вони, була маса позитиву і вражень від пережитих пригод.
 




*   *   *
Переможець квесту – команда «Рено» - як і обіцялося, отримала приз – 100 літрів бензину. Вручає директор департаменту молодіжної політикиі  спорту Луцької міської ради Володимир Пащенко.

Решта ж учасників отримала масу хороших, драйвових емоцій, вражень та смачний стіл від «Волинських новин» у піцерії «Фелічіта».
До речі, за умовами квесту учасники сьогоднішнього змагання, які збережуть наклейки на своїх авто, дістануть право безкоштовної участі та бонуси-підказки у наступному квесті.
Поки ж готується наступний квест, «ВН» пропонують своїм читачам повправлятися у кмітливості і знайти логіку в загадках і підказках, наведених у тексті вище ;-)
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Роман Показати IP 20 Лютого 2010 19:28
Давай квест на наступні вихідні. Жалкую що не підняв свою дупу. Вбив день коло телевізора.
Savur Показати IP 20 Лютого 2010 20:02
ВН молодці, велике спасибі вам за купу позитивних вражень, цей день точно запам"ятаю на довго. з нетерпінням чекаю на наступний квест. Рекомендую всім хто хоче відчути щось нове.
eeee Показати IP 20 Лютого 2010 23:49
Savurу чому не виграли? може треба було не на ланосі, а мерседес позичити
Вікінг Показати IP 21 Лютого 2010 09:55
Свіжі ідеї - це позитив. Респект ВН!!!
Vlad2009 Показати IP 21 Лютого 2010 11:09
Я так розумію що ще має бути відео? Як сказав оператор номінація на Оскар гарантована :)
Справедлива Показати IP 21 Лютого 2010 11:19
До речі не одні ВН свіжі ідеї генерують є ще багато нових інтернет видань які мають кращі ідеї. Тай що це за свіжа ідея. Зібрались якісь дивні люди і гасають цілий день на авто. За останні пів року ВН стали просто бульварним листком. Просто соромно за це колись процвітаюче інтернет видання.
seal Показати IP 21 Лютого 2010 16:33
До Справедливої. Якщо говорити про волинські інтернетвидання, то Ваші судження не зовсім справедливі. Це ж які ще інформаційні інтернетвидання є кращими генераторами ідей? Дайте хоч кілька зсилочок для порівняння. І те, що Вам соромно за ВН, що ж - це Ваша особиста думка. Але не потрібно її нав"язувати іншим. І щодо "дивності" людей, які цілий день ганяють на авто, розгадуючи шаради і отримуючи від цього масу задоволення - дозвольте теж з Вами не погодитись. Як на мене - це значно краще, ніж цілий день тупо сидіти перед телевізором, чи зависнути в якомусь барі. Кожен вибирає той відпочинок і ті розваги, які йому більше до душі. І якщо Вам особисто не подобаються подібні заходи, то це ще не означає, що люди, які їх організовують і беруть в них участь - дивні. Особисто я на фото не побачив жодної дивної людини. Нормальні, адекватні молоді люди, які весело провели свій вільний час.
АРМАДА Показати IP 21 Лютого 2010 17:11
До Справедливої: Це бува Ви не про сайт з трьох літер? Якщо так то все з Вами ясно:)
Сергей Показати IP 21 Лютого 2010 17:14
мило
Vlad2009 Показати IP 21 Лютого 2010 17:14
Скільки людей стільки й думок. Дуже добре що ми їх тут поки що можемо висловити.
Зиновій Пипка Показати IP 21 Лютого 2010 17:15
Когось душить велика зелена поліська жаба... Або навіть не так: жаба на жабі, і жабою поганяє... Волинській менталітет - ненагаджу сусіду - здохну.
Savur Показати IP 21 Лютого 2010 21:52
to eeee: першими якраз приїхали скромні тачки, а "реальні" хлопці на джипах пасли задніх, головне не авто, головне ті хто в авто...)))))
faBULA Показати IP 22 Лютого 2010 08:16
Ну вроді всьо кльово, тільки шосья не всі підказки догнав. Ну з тими шо тіпа Мустанг відродився чи Читайте Слухайте Дивіться - всек ясно. Але ось ці чотири - не ясно. «Діка не стало 16 лютого 2010 року»? .«Шукай салон Гона»? «Ідь до черепахи і папуги».? «ВОНО, якщо з’їсти бублики»? А ось це - так вагалі: «21.10.2009» І шо??? Не вірю, що ці загадки допомогли учасникам БЕЗ допомоги тих, хто це придумав. Я он знав відгадки - і то логіку не кругом зрозумів.
Холмс Показати IP 22 Лютого 2010 08:53
Элементарно. 16/02/2010 умер извесный автор детективов Дик Френсис. Среди его романов есть произведение "Фаворит". Очеть "трудно" залезть в интернет и поискать... :-))))))
Справедлива Показати IP 22 Лютого 2010 09:53
Підтримую faBULA 22 лютого, 08:53 це не тільки дивний квест а ще й ВН стали дуже ДИВНИМИ.
faBULA Показати IP 22 Лютого 2010 10:07
До Справедливої: ви десь прочитали, що я назвав квест ДИВНИМ? Дивно, але я цього не казав... Я казав - незрозумілим. Для мене. А он холмси уже просвіщають )))
Ватсон Показати IP 22 Лютого 2010 10:17
В Бамбарбії є черепаха і попугай. Того й загадка. Але при чому там крокодил і єврейські душі?
Солдат Джейн Показати IP 22 Лютого 2010 10:38
Колись пригадую навпроти фуджі і 4 школи було єврейське кладовище.
Ватсон Показати IP 22 Лютого 2010 10:44
Фуджі? А крокодил до чого тут? Бо колір зелений?
Заноза Показати IP 22 Лютого 2010 11:16
А там ніби колись щось жило в акваріумі. Може ще й досі живе...
Справедлива Показати IP 22 Лютого 2010 15:47
Дурня це все краще нехай займаються висвітленням недоліків у владі. А то показали ситих товстосумів і смакують всі вихідні. Гидко читити. Де Ваш професійний хист? Вам не соромно?
editor Показати IP 22 Лютого 2010 16:32
До справедливої: Ні. А вам? ;-)
Вибитий Показати IP 22 Лютого 2010 17:17
Кого мені гидко читати, тих я просто не читаю. А ви, српаведлива, мазохіст?
Hatahama77 Показати IP 22 Лютого 2010 18:49
Не знаю, хто така справедлива, але нік її суперечить тому, що ця людина пише. Таке враження, що просто провокаторка. Квест насправді кльовий і креативний, він багатьом сподобався. До мене, наприклад, телефонували учасники і щапитували, що в Луцьку може бути пов'язане з Гонгадзе. Та й так спілкувався з учасниками квесту - вони всі в захваті. Те, що ВН змінили концепт роботи і відійшли від поілтики і стали більше писати про насущне - розваги, проблеми лучан/волинян, це не означає, що робота сайту і журналістів стала ДИВНОЮ. Кожен сайт (і ВІП, і ВН, і ВП) має власного читача, для якого працює. Зрештою, про це свідчить найбільша серед волинських інтернет-видань відвідуваність сайту ВН. Мені особисто ідея автоквесту здалася кльовою, та й завдання для учаників були неординарні та цікаві. ВН, респект!
Іруся Показати IP 24 Лютого 2010 19:50
Я роздала вашу інтернет-адресу своїм та чужим (маю на увазі Росія, Казахстан, Білорусія). Там уже знають хто такі ВОЛИНЯКИ і Що вони вміють добре проводити час!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus