USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Походеньки-поїзденьки: вічнозелений штат очима українця. ФОТО

10 Липня 2013 12:00
Про подорожі в Україні й за кордоном розповідатимуть «Волинські Новини» щосереди у рубриці «Походеньки-поїзденьки». Про свої пригоди можете розказати і Ви! Надсилайте нам на скриньку свої фоторозповіді - і ми обов'язково їх опублікуємо.

Про один із найзахідніших штатів США Вашингтон розповідає колишній лучанин, який впродовж двох десятиліть мешкає у містечку Лінвуд поблизу Сієтла, Олександр Брикса.

Містечко Лінвуд розташоване у мегаполісі Сієтла, найбільшого міста штату. Клімат тут доволі вологий та дощовий, проте зиму не можливо порівняти з українською. Туман, іній зранку на деревах та 0 градусів - таким був січень цього року.






Витвір сучасного мистецтва із неофіційною назвою «Слон» стоїть поблизу місцевої бібліотеки.



Дикі гуси тут живуть за 200 метрів від величезного торгового центру. Одного разу гуска атакувала мою автівку - напевно, вирішила, що я занадто близько під’їхав до її малечі.



Головний символ Сієтлу оглядова вежа Space Needle 184 метри заввишки.



Кам’яні джунглі міста подібні до нью-йоркських.






Часом можна побачити поєднання хмарочосів та історичної забудови.



Мабуть, не кожному відомо, що у Сієтлі теж є Червона площа (Red Square).



Можна натрапити і на пам’ятник Леніну.



На будинках трапляються цікаві деталі, як, наприклад, така конструкція із ринви.



У Сієтлі дуже полюбляють каву.



У місцевому ботанічному саду - «Arboretrum».




Сієтл - портове місто, проте тут є лише затока. Для того, щоб побачити справжній Тихий океан потрібно витратити 5-6 годин.




Цього року довелося побувати на випускній церемонії дочки в Університеті Вашингтону, яка відбулася на одному з міських стадіонів «Century Link Field», адже вмістити 5000 випускників плюс всіх батьків, родичів та друзів – завдання непросте. Взагалі, основна роль цього стадіону – ігри місцевої команди з американського футболу «Seahawks».



Поблизу стадіону працює безліч продавців різного фастфуду. Розташовуються вони просто на тротуарі і заробляють на тому що ціни кафе у самому стадіоні значно вищі ніж деінде. Так що вигідно поїсти перед тим як ввійдеш всередину.
Серед них, звичайно, є автобус з комуністичними «Народними гамбургерами». Ми ж в Сієтлі, найліберальнішому штаті Америки, чи не так? Все як книжка каже – червона зірка, рука пролетаря з затиснутим гамбургером.



Так виглядає Сієтл із третього рівня трибун стадіону. На передньому плані – будується новий хмарочос, а ліворуч від нього біла вежа – історична пам’ятка (Smith Tower) найперший хмарочос у місті.



Так виглядає стадіон всередині, всі трибуни заповнені. Ліворуч сцена, де займають місця ректор університету, декани а також інші поважні особи.



Перед сценою викладена літера W - символ Університету. Прибувають ректор, декани, всі в середньовічному чудернацькому одязі – традиція.



Вносять прапори – державний, штату і університету. Згодом, після промов, та виступів офіційних осіб випускники виходять на сцену отримати дипломи.



Нещодавно довелося відвідати невелике містечко Еверетт, на північ від Сієтлу. Місто відоме військово-морською базою, яка служить домівкою одному з авіаносців США «Nimitz». На жаль, сам авіаносець вирушив нещодавно в Персидську затоку на бойове чергування, так що сфотографувати не вдалось.
Вулиці тут намагаються прикрасити квітами, розвішують вазони на ліхтарях і заповнюють ними бетонні чаші на перехрестях.




Самі ліхтарі теж прикраса – в формі квітів.



Невелике вуличне кафе, надто рано для відвідувачів.



Заклади стараються внести свій вклад в оригінальний вигляд міста. Перукарня за рогом використовує бокову стіну для реклами своїх послуг.



Навіть у закапелках поміж будинками можна наткнутись на зразки місцевої творчості.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Norton Показати IP 10 Липня 2013 14:46
Американці толерантніші. Їх не турбують ні Червона площа , ні пам'ятник леніну, ні комуністичні гамбургери
Alex до Norton Показати IP 12 Липня 2013 05:18
Назва "Червона Площа" взагалі то не має ніякого звязку з коммуністичною ідеологєю чи Москвою. Названа вона так тому що викладена червоною цеглою-плитками.
Ірина Показати IP 10 Липня 2013 22:28
Дуже цікава розповідь,особливо сподобались конструкція із ринви,може і в Луцьку хтость таку зробить. І ліхтарі як прикраса – в формі квітів.Дикі гуси в нас нажаль біля супермаркету не живуть,вони в нас в зоопарку ледь виживають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus