USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Помер останній ветеран Першої світової війни

5 Травня 2011 09:57
В Австралії у віці 110 років помер останній з відомих учасників бойових дій під час Першої світової війни – Клод Стенлі Шуль.
Він також вважався останнім з ветеранів, які воювали в обох світових війнах. Про це інформує ТСН.
Шуль помер у четвер, 5 травня, у західноавстралійському місті Перт, в будинку для літніх людей. На момент смерті він вважався найстарішим жителем Австралії і входив до десятки найстаріших жителів світу.
Після смерті в лютому 2011 року ветерана Першої світової війни американця Френка Баклза Клод Шуль і уродженка Великобританії Флоренс Грін вважалися найстарішими ветеранами Першої світової війни.
Однак Шуль був саме учасником бойових дій, а Грін, якій виповнилося 110 років в лютому 2011 року, не брала участі в боях, а працювала офіціанткою в жіночому підрозділі ВПС Великобританії.
Клод Шуль народився у Великобританії в 1901 році. Він почав службу у ВМС Великобританії в 1916 році і взяв участь у Першій світовій війні.
У 1926 році Шуль разом з іншими досвідченими матросами ВМС Великобританії був відправлений до Австралії в якості інструктора для одного з флотських екіпажів. Пізніше він вирішив назавжди залишитися в цій країні і став служити в австралійському військово-морському флоті.
У складі ВМС Австралії Шуль воював у Другій світовій війні. Він залишив військову службу в 1956 році і залишок життя провів у Австралії.
Шуль був одружений. У нього і його дружини, яка померла раніше, троє дітей, 11 онуків і 22 правнуки. У віці 108 років ветеран опублікував книгу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus