USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лялькотерапія у Луцьку: потенціал до успіху мають всі. ФОТОРЕПОРТАЖ

28 Липня 2013 11:44
Охочі до тріумфу та процвітання панянки з Луцька мали нагоду створити свій рецепт успіху.

Лялькотерапію для відвідувачок Творчої кав’ярні «Druzi Forever» влаштувала Волинська обласна громадська організація «Корпорація щастя».




Для початку арт-терапевт та тренер програм особистісного розвитку Ольга Созонік створила атмосферу, у якій дівчата ділились своїм уявленням про успіх, характеризували основні його прояви і, разом з тим, пізнавали себе та програмували свій життєвий шлях.




ПРО «коктейль успіху»

Цікавим елементом заняття було завдання створити свій «коктейль успіху». Для цього дівчата із фольги виготовили ємність, її наповнювали складовими, які, на їх думку, мають поєднуватись в успішних людях.


«Наше життя схоже на келих, який ми наповнюємо інгредієнтами, створюючи свій власний «коктейль успіху». Тільки від нас залежить, що за суміш у нас вийде, – неймовірний букет ароматних трав чи солодкий напій із полуничним смаком?» - резюмувала ведуча майстер-класу.





Лялька на успіх

Наступний етап заняття – створення ляльки.
Дівчата працювали над ляльками переважно мовчки, адже намагалися сконцентруватися на бажаннях та мотивації до успіху, інтуїтивно спілкувалися з своєю лялькою.


Арт-тренер порадила зберігати ляльку подалі від людських очей та зазначила, що дію ляльки можна відчути вже у перші три місяці, тоді, мовляв, і відбудуться перші зміни на шляху до успіху.


Практика створення народних ляльок на певну тематику, виявляється, була поширена ще серед наших прабабусь: навіть не відаючи про науку лялькотерапії, на різні періоди життя українки мали традицію виготовляти різні види ляльок.

Існувала у них і Лялька на успіх, якій вони дарували дарунки у вигляді ґудзиків, бусин, стрічок – загадуючи бажання про успіх, вони не забували щось віддавати ляльці. Адже і у житті, досягаючи, ми завжди щось віддаємо.

Про результати


Ольга Созонік розповіла кореспонденту «Волинських новин», що успішним може стати кожен, головне цього захотіти, і коли є чітке бачення свого успішного шляху, все складається та програма на успіх починає діяти.

Арт-терапевт розповідає, що заняття з лялькотерапії «Корпорація щастя» проводить регулярно і вона користується успіхом у жінок.

«Лялькотерапія – це завжди зміни, для кожної жінки в житті повинні бути зміни та вогник в очах. Часто ми забуваємо про себе, про свої бажання та прагнення.

Коли ми займаємось терапією мистецтвом, ми це згадуємо, знаходимо прихований ресурс – це приносить і задоволення, і творчість, і радість, і зміни в житті кожної жінки, а це - важливо», - наголошує тренер.

Ольга Совонік зауважила, що вона сама пройшла через арт-терапію та лялькотерапію: «Це засоби спілкування зі своєю інтуїцією. Коли ми робимо коктейль успіху, ми не задумуємося, але в цей момент ми черпаємо ресурс зі своєї підсвідомості».

За словами арт-терапевта, дуже важливо знати і визначитись, чого ти хочеш, тому що ми щодня до чогось прагнемо, йдемо, щось шукаємо і вважаємо, що ми – нещасливі. «Коли починаєш цікавитись у людини, що таке щастя, мало хто дасть чітку відповідь. Коли ми займаємось арт-терапією, ми знаходимо ціль та ресурс», - наголошує пані Ольга.

«В кожному з нас є мотивація. Коли ми знаходимо те, що нас мотивує, ми здатні змінювати світ. Для жінки це дуже важливо, але разом з тим і важче, бо жінці доводиться поєднувати кар’єру, сім’ю та друзів. Жінка призначена віддавати, а потрібно навчитися і отримувати», - підсумувала вона.


Оксана Прокопчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Роздум Показати IP 28 Липня 2013 11:51
Ну так собі, "психологія для всіх". Чим би дівчата не бавились...
творець Показати IP 28 Липня 2013 12:03
Кожен шукає своє і знаходить у несподіваних місцях.
111 Показати IP 28 Липня 2013 15:13
Та дістали вже своїми мотанками і тому подібним... ну скільки можна, вже півміста це робить. Покажіть щось оригінальне. Невже зі всього хендмейду тільки мотанки є? Теж мені терапія... дешевий цирк.
Юля Показати IP 28 Липня 2013 17:30
Хаха. "Хенд мейд" беріть собі з Америки чи Європи. Це вже сучасне іноземне закралось до України. А мотанка - це старі традиції українські. Їх треба хоч трошки шанувати і не рівняти до сучасного запозиченого. А займатись ніхто не змушує. =)
Unikalka Показати IP 28 Липня 2013 19:00
Це не мотанки, це ляльки іншого виду. В українських традиціях не лише мотанки були присутні. Та й мотанки не такі.
Unikalka Показати IP 28 Липня 2013 19:02
Хороший захід. Дивувалася, які креативні та цікаві зараз молоді люди. А люди типу "А БАБА ЯГА -протів" завжди були. Чи краще сидіти перед монітором з кислою міною і ганити весь світ???
юрист Показати IP 29 Липня 2013 00:16
чи брали дозвіл у присутніх на фотографування, а тим більше про розповсюдження особистих даних? Адже люди прийшли на тренінг, щоб щось покращити в особистому житті, а ви їх усіх напоказ !!!
Творець Показати IP 29 Липня 2013 18:47
Перед тим, якы критикувати - варто спробувати зробити щось цікаве самому. Що ви можете запропонувати як альтернативу проведення вільного часу? Традиційно пиво, мохіто, кальян?.... Думаю, цей заклад і організатори пропонують досить цікаву альтернативу. На рахунок фото - люди, котрі відмовляються фотографуватися - зазвичай попереджують про це.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus