USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Прокуратура взялася перевіряти, хто вирубує «тунель кохання». ВІДЕО

9 Листопада 2013 20:20
Рівненська обласна прокуратура розпочала перевірку обсягу та доцільності вирубування дерев у «тунелю кохання». Про це повідомляє «Четверта влада».
Рятувати унікальний природний коридор кілометрової довжини зі сплетеного гілля дерев утворився довкола залізничної колії біля села Клевань, почали туристи та ЗМІ.
Як Волинські Новини повідомляли раніше, довкола колії замість дерев з’явилося майже 700 метрів пеньків.
ЧИТАТИ ЩЕ: НАЙРОМАНТИЧНІШИЙ В УКРАЇНІ «ТУНЕЛЬ КОХАННЯ» МОЖЕ ЗНИКНУТИ.ФОТО.ВІДЕО
Хто рубає? Хто дав вказівку? Залізничники божаться, що вирубки не проводили, просто чистили територію обабіч колії. Але чи не виявиться, що після чистки тунелю не стане?
Навіть глибокої осені сюди приїздять молодята, адже такого поєднання творіння людини та природи – більше ніде у світі немає.
Тунель сьогодні - це пеньки, галуззя, неприбране сміття. Рівненські залізничники, у підпорядкуванні яких перебуває колія, твердять – страшного нічого не сталося. Прибрали те, що заважало потягам.

Іван Груник, начальник відокремленого підрозділу «Рівненська дирекція залізничних перевезень»: «Там були залишки старих шпал. Де були зарослі, які вже мішали рухомому складу, який проходить туди, і вагони, от тільки це було почищено. Саму геометрію, оцей габарит, так званий тунель, його ніхто не рухав».

Зі слів залізничника, вони розуміють цінність тунелю – і навіть збираються здійснити благоустрій території. Керівництво області – залізницю підтримує. Тут кажуть – перетворити тунель кохання на цілком туристичний об`єкт не можуть, однак і руйнувати його не збираються.

Олексій Губанов, заступник голови Рівненської облдержадміністрації: «Там не можна зупинити рух потягів. Відповідно, є техніка безпеки, яка вимагає відповідного ставлення. Але разом з тим і залізничники, і влада, місцева і обласна, свідомі того, що це за об’єкт, що його не можна зруйнувати, пошкодити, він притягає сюди дуже багато туристів».

А от Львівська залізниця, якій підпорядковується Рівненська дирекція залізничних перевезень – від вирубування в «тунелі кохання» – категорично відхрещується.

Юлія Грабова, прес-секретар Львівської залізниці: «Звідки з’явилася інформація, що залізничники проводять вирубування дерев, кущів, я не знаю чого іще – я сказати не можу. Це є неправда. Ніяких робіт у «тунелі кохання» ми не проводили. Все інше – це компетенція місцевої влади, які вони там видавали дозволи».

Місцева влада, до якої апелюють залізничники, теж категорична – жодних дозволів на роботи не видавали.
Галина Лекай, виконувач обов'язки селищного голови: «Так нічого ж там не робиться взагалі. Ви не знімайте. Ми на це дозвіл не давали».

З огляду на розголос у ЗМІ, обласна прокуратура почала перевірку обсягу та доцільності вирубування дерев у «тунелю кохання».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Oleg Показати IP 9 Листопада 2013 21:09
Унікальне місце. Навіть японці рекламу зняли http://www.youtube.com/watch?v=P-2gv86hshM

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus