USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Засніжена дорога в казку: як виглядає «Тунель кохання» взимку. Фоторепортаж

26 Січня 2021 13:04
Відомо, що природа – найкращий ландшафтний дизайнер. Яскравим прикладом тому є знаменитий «Тунель кохання» у Клевані, що притягує романтиків не лише з усієї України, а й з різних куточків світу. Це місце вартує побачити, щонайменше, кожної пори року. Давайте подивимось, що цікавого ми можемо побачити у одному з найромантичніших місць поблизу Волині взимку.

До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини уже показувало, яких барв набуває восени місце, яке періодично очолює топ найдивовижніших залізниць на планеті. Так, у 2020-му році до Дня святого Валентина британське видання Daily Mail склало список з десяти найромантичніших місць на землі, про які мало хто знає. Неймовірно, але на першому місці цього переліку такий доступний для волинян та й українців загалом «Тунель кохання» у Клевані.

Особливо казково це місце виглядає взимку. Сніг на коліях та на деревах додають цій місцині дивовижної краси.
Окрім того, відвідування природної пам’ятки у сніжну пору року має безліч переваг. Зокрема, взимку у «Тунелі кохання» вам не дошкулятимуть комарі, бо із настанням тепла їх там просто хмара! Те ж саме стосується і кліщів. Не за горами День усіх закоханих, а, отже, якщо пощастить із снігом, або, ще краще, інеєм, можна сміливо відправлятися із своєю половинкою у романтичну прогулянку. Звісно, ми радимо усім романтикам тепло одягатися, не захоплюватися фотосесіями, сидячи на холодних металевих коліях, особливо у мороз, а також брати із собою термос із гарячим чаєм або кавою.

Краще відправлятися у Клевань, попередньо обравши дні із морозною та сніжною погодою, бо з настанням зимової відлиги на відвідувачів тунелю чекатимуть темні гілки дерев і бурі колії. Утім, такий фон сміливо можна використати для містичної фотосесії.

З тунелем пов'язані цікаві легенди. Але історія його походження має 2 версії:

Романтична: жив хлопець-поляк, католик, який мешкав у Оржеві, і була дівчина-православна, яка мешкала у Клевані. Через те, що в них були різні віросповідання, батьки дівчини були проти їхніх зустрічей. За щасливим збігом обставин парубок працював інженером-проєктувальником і запропонував керівництву зробити коротке залізничне сполучення лісом, аргументувавши це тим, що будівництво залізниці протореними шляхами займе більше часу, доведеться руйнувати декілька будинків і довжина залізничного полотна буде довшою.

Керівництво погодилось, а закохані, щоб спілкуватись на відстані, вивчили азбуку Морзе і вечорами з допомогою ліхтарів таємно посилали одне одному повідомлення, які світились зашифрованими зізнаннями. З допомогою біноклів в прямісінькому лісовому тунелі було чудово видно світлові знаки аж за три кілометри від парубка до дівчини. Отак вони й спілкувались, забуваючи про заборони батьків і не думаючи про те, що скажуть люди.

Трагічна: у давнину серед цих дерев загинула закохана молода пара. Через те, що батьки молодят були категорично проти їхнього шлюбу, дівчина кинулася в болото, якими була багата ця місцевість, і потонула, а хлопець пішов її шукати і зник безвісти. Чи то задля приваблення цікавості у туристів, чи з інших причин, але й донині ходять чутки про те, що в лісі ночами можна побачити вогник хлопчини, який шукає свою кохану.

Прагматична: за радянських часів тут була військова база, і щоб зберегти шлях до неї у таємниці, навколо колії посадили ліс, який з часом перестали обрізати, тому утворилася зелена арка. А вже коли по колії почав щоденно проходити вантажний поїзд з деревообробного комбінату в Оржеві і збивати гілки дерев та кущів, її форма стала досконалою. Так й утворився тунель.

Дістатися до «Тунелю кохання» можна багатьма способами: маршруткою, потягом, автомобілем, велосипедом (спосіб дійти до романтичного місця пішки відкидаємо, хоча, можливо, й на таку пригоду знайдуться охочі).

Утім, на нашу думку, взимку найбільш зручно відправлятися до одного із найромантичніших місць у світі власним або орендованим автотранспортом, оскільки у холодну пору року, ймовірно, ви там довго не затримаєтесь.

Варто зауважити, що карантинні обмеження та локдаун внесли суттєві зміни у рух потягів та рейсових маршруток, тому графіки руху громадського транспорту та наявність рейсів рекомендуємо уточнювати!

ІА Волинські Новини бажає своїм читачам гарного відпочинку та приємних вражень під час вихідних незалежно від пори року та погодних умов!

Вікторія СЕМЕНЮК, фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лук'ян Показати IP 27 Січня 2021 16:53
Ваша Віка - всюдисуща у найкращому сенсі слова))) Могла б то і репортаж з Марсу зробила би)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus