USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Прийшли на побачення з Луцьком. ФОТО

13 Листопада 2013 08:14
На історичне побачення з старовинним Луцьком запросила центральна бібліотека для дітей своїх читачів,учнів 4-Г класу НВК №9. А тривала ця зустріч за сторінками книги Ольги Герасимюк «Побаченням з давнім Луцьком».

Торік, саме за цією книгою маленькі лучани брали участь у пізнавальній екскурсії Луцьком, яка відбулась в рамках проекту «Екскурсовод у відпустці».

Розпочалась зустріч з виступу дітей, які підготували низку віршів про Луцьк волинських письменників. Далі до розмови про історію написання книги бібліотекар Аркушин Юля запросила автора Ольгу Герасимюк. Цікавими і захоплюючими моментами супроводжувалось свято книги.

До зали, де були присутні діт, завітав хлопчик Луцько, герой книги, і розповів про легенду походження назви Луцька. А ще Луцько постійно доповнював розповідь письменниці цікавими фактами з історії нашого міста.

Розповідь Ольги Василівни супроводжувалась слайд-показом сторінок її книги, яку підготували Юля Аркушин та системний адміністратор Інтернет-центру бібліотеки Ігор Боровський та відеосюжетом про екскурсію містом . Ольга Василівна, яка за фахом є вчителем початкових класів у ЗОШ№15, вміло й цікаво повела дітей сторінками своєї книги призначаючи історичне, героїчне, світське, духовне побачення з історичними пам’ятками, визначними місцями древнього Луцька.

Тут була розповідь про замок Любарта, найдавнішу з відомих мурованих споруд міста – церкву Іоанна Богослова, Музей книги, де представлені стародруки ХVІІ – ХІХ століть, а також реконструйовані копії верстатів, на яких колись друкували книги. Діти дізнались про князів і відомих історичних постатей, які правили містом і зробили свій внесок у його розвиток.

Стала відкриттям для присутніх і інформація про найдивовижнішу подію в історії міста описану в «Літописі Руському» (1256 рік) як «Луцьке чудо»: «І сталося чудо! В День Святого Миколая з боку міста подув сильний вітер, розвернув каміння, яке посипалось на голови завойовників, великого ординського війська, що підходило до околиць міста». З того часу цей святий вважається Ангелом-охоронцем Луцька і ось уже багато століть оберігає його.

Наостанок свята Ольга Василівна провела цікаву історичну вікторину про Луцьк, а хлопчик Луцько подарував розумним діткам за вірні відповіді в’язку бубликів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus