USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Серед 100 кращих вузів світу українських немає

9 Вересня 2010 08:54
Британська газета «Гардіан» опублікувала рейтинг ста кращих університетів світу: перше місце зайняв Кембриджський університет із Британії.
Він витіснив на другу сходинку торішнього лідера – Гарвардський університет (США). Замикає трійку Єльський університет (США), повідомляє proUA.
Рейтинг складений за результатами статистичного опитування про рівень якості освіти та науково-дослідної роботи в університеті, привабливості його випускників для роботодавців, кількості іноземних філій і студентів з-за кордону.
До першої десятки університетів увійшли шість американських і чотири британські виші. Що стосується країн, то тут беззаперечним лідером є США: у рейтингу представлений 31 американський університет. На другому місці Британія – 19 університетів. На третьому з великим відривом Австралія – сім університетів. Четверте місце розділили Німеччина та Японія – по п’ять вишів. До речі, розмір та економічна міць країни аж ніяк не завжди забезпечує лідерство: приміром, в Нідерландів у списку чотири виші, а у Франції – всього два.
Цікаво, що для роботодавців найпривабливішим, як і раніше, залишається Гарвард. Але найвищий рівень науково-дослідницької діяльності, який відзначили 15 тисяч опитаних вчених, забезпечив перемогу Кембриджа.
З пострадянських університетів в рейтингу присутній Московський державний університет імені Ломоносова (93-тє місце). Це вражаючий прогрес: в 2009 році МГУ до топ-100 не увійшов, зайнявши 101-ше місце, а в 2008 році був 183-м. Що стосується України, то жоден наш вищий навчальний заклад до топ-100 рейтингу не потрапив.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
mrSmith Показати IP 9 Вересня 2010 13:25
і ніколи не буде

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus