USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Шоколад стане дефіцитом

24 Січня 2011 16:37
Кот-д'Івуар, який є провідним виробником шоколадної сировини, заборонив експорт какао – це може призвести до рекордного подорожчання какаовмісної продукції.
Ембарго на експорт какао в Кот-д’Івуарі вводиться на один місяць – світові трейдери готуються до різкого росту цін на цей продукт, повідомляє Дело.
Експерти припускають, що ціна на какао-боби може сягнути найближчим часом 3,510 тисячі доларів за тонну, що є 30-річним максимумом.
Рішення про заборону експорту какао-бобів прийняв переможець президентських виборів Алассан Уаттара, щоб позбавити фінансової підтримки екс-президента країни Лорана Гбагбо, який не бажає передавати повноваження. Крім того, призупинені всі поставки кави із країни.
Какао – основне джерело доходів уряду Кот-д'Івуара, і будь-які обмеження експорту різко скоротять надходження в казну Гбагбо, якому потрібно близько 150 мільйонів доларів для підтримки лояльності військових і держслужбовців.
Оскільки Кот-д'Івуар забезпечує 40% світового експорту какао-бобів, призупинення їх вивозу із країни підніме ціни на какао на світових ринках до максимуму за 33 роки, чи навіть до історичного рекорду, прогнозують експерти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus