USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шуфрич, Сікейрос, Макінтош і радіо. ЩО СВЯТКУЄМО, КОГО ВІТАЄМО

29 Грудня 2009 08:31
Сьогодні, 29 грудня, дні народження відзначають директор луцького центру еколого-натуралістичної творчості Ніна Самойленко, народний депутат Нестор Шуфрич та голлівудський кіноактор Джуд Лоу.
Саме цього зимового дня в 1721 році народилась Жанна-Антуаннета Пуассон – найвідоміша фаворитка XVIII століття, яка більше відома в світі під іменем Мадам Помпадур.
 

243 роки минуло від часу народження шотландського хіміка Чарлі Макінтоша, який винайшов прогумовану тканину. ЇЇ й назвали на честь винахідника. У 1800 році народився Чарльз Гудієр – американський винахідник вулканізації гуми, що стало основою для виробництва сучасних автомобільних шин.
У цей день 1891 року народився Володимир Симиренко – український вчений-садівник із Черкащини, дослідження якого вважають основою сучасної генетики. Він є творцем єдиного у світі дерева-саду.

103 роки тому народився мексиканський художник і архітектор Хосе Сікейрос.
Сьогодні також 43 роки виповнюється народному депутату Нестору Шуфричу та 37 років – голлівудському актору Джуд Лоу, який знявся в понад 30 кінострічках.
Рівно 118 років тому винахідник зі Сполучених Штатів Томас Едісон запатентував радіо.
 

У 1995 році був відкритий Дніпропетровський метрополітен, довжиною 7,8 кілометра із шістьма станціями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus