USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Шум на роботі визнали причинною серцевих недуг

7 Жовтня 2010 19:27
Якщо люди перекрикують одне одного на роботі, то скоро їх чекає госпіталізація, вважають американські вчені.

Тривала дія шуму на робочому місці сприяє збільшенню ризику серцево-судинних захворювань, особливо – у чоловіків-курців. До таких висновків прийшли американські вчені в результаті дослідження, в якому взяли участь шість тисяч працюючих жителів США, пише ТСН.

Співробітники Університету Британської Колумбії використовували у своїй роботі анкети американців, включених до Національного опитування з вивчення здоров’я і харчування. Дані учасників опитування фіксувалися з 1999 по 2004 рік.

У залежності від умов праці, учасники дослідження були розділені на дві групи: працівники, які безперервно піддавалися тривалому впливу сильного шуму протягом щонайменше трьох місяців, і всі інші. Сильним автори дослідження вважали шум, який змушує підвищувати голос, щоб бути почутим людиною, яка знаходиться поруч.

Згідно з результатами опитування, 21 % учасників доводилося працювати в таких умовах протягом 9 місяців і більше. Ці люди, відзначають автори дослідження, частіше виявлялися курцями і частіше страждали надмірною вагою в порівнянні з працею в більш комфортних умовах.

За підрахунками дослідників, тривалий вплив шуму на роботі був пов’язаний із збільшенням імовірності стенокардії у 2,9 рази, коронарної недостатності – в 2 рази, ізольованої діастолічної гіпертензії – в 2,3 рази. Найбільш високим ризик перерахованих захворювань був серед чоловіків, працівників віком до 50 років і курців.

Отримані дані свідчать про те, що підвищений рівень шуму на робочому місці заслуговує пильної уваги як важливий фактор ризику серцево-судинних захворювань, відзначають автори дослідження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Симон Показати IP 8 Жовтня 2010 12:34
Найбезепечніша професія - наглядач в морзі ))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus