USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Лучанин довів, що його звільнили незаконно, й поновився на роботі

26 Січня 2024 21:21
Спочатку з лучанином Костянтином Пантіком призупинили трудовий договір у ДП «Волиньстандартметрологія» на вісім місяців, а через три місяці звільнили. Чоловік подався до суду, виграв його і поновився на роботі. Щоправда, лише на пів ставки. Поки тривали суди, у директора державного підприємства Богдана Шиби закінчився контракт.

Нагадаємо, у ДП «Волиньстандартметрологія» Костянтин Пантік обіймав посаду уповноваженого з антикорупційної діяльності. Працював із 2017 року. Його звільнили на початку березня 2023 року. Чоловік звернувся до суду і 3 жовтня минулого року суддя Луцького міськрайонного суду ухвалив позитивне рішення про поновлення на роботі Костянтина Пантіка. Однак на робоче місце чоловіка не пустили.

Як ідеться в сюжеті ТРК «Аверс», до певного часу жодних питань до роботи Костянтина Пантіка в керівництва ДП «Волиньстандартметрологія» не виникало, допоки, за його словами, він не дізнався про зловживання очільників підприємства.

Спершу з Костянтином Пантіком на вісім місяців призупинили трудовий договір. Увесь цей час він не отримував зарплату. Потім, коли покликали знову на роботу, перевели на пів ставки. Через три місяці звільнили. Чоловік вирішив оскаржувати звільнення в суді. Суд виграв, однак компенсації за вимушений прогул не отримав, оскільки держпідприємство подало апеляцію. «Волиньстандартметрологія» доводила, що звільнила Костянтина Пантіка законно – через порушення.

«Він систематично не виконував обов’язки, які були покладені на нього посадовою інструкцією, тобто не проводив антикорупційні заходи», – сказала в суді адвокатка від ДП «Волиньстандартметрологія» Оксана Комарницька.

Вона пояснила, що припинення трудових відносин із деякими працівниками, зокрема з Костянтином Пантіком, виникли через скрутне становище на підприємстві після повномасштабного вторгнення.

«Значно зменшилася кількість замовлень у зв’язку з воєнним станом, тобто це пов’язано з матеріальним становищем на підприємстві», – додала Оксана Комарницька.

Однак поки деякі працівники залишалися без зарплати, інші, включно з директором, отримували непогані гроші.
Читати ще: Вісім місяців не отримував зарплату: працівник волинського держпідприємства вдруге судиться через звільнення

Костянтин Пантік розповів, що його поновлювали на роботі через виконавчу службу. Він повідомив, що 4 грудня минулого року в директора Богдана Шиби закінчився контакт, а 5 грудня його було звільнено з займаної посади гендиректора. Сам Костянтин Пантік нині поновлений на роботі. Він працює, щоправда, на пів ставки.

«Я звернувся до Міністерства економіки зі скаргою у зв’язку з тим, що іде пряме втручання в мою роботу, мої повноваження обмежують. На підставі мого звернення Міністерство економіки створило комісію, яка провела перевірку. За результатами цієї перевірки Богдану Шибі було оголошено догану», – зазначив Костянтин Пантік.

Колегія суддів не підтримала апеляційну скаргу ДП «Волиньстандартметрологія». Тож Костянтин Пантік таки буде працювати на держпідприємстві.

Читати ще: Суд поновив, але на роботу не пустили: експрацівник держпідприємства в Луцьку домагається справедливості

Як інформував чоловік, нині ДП «Волиньстандартметрологія» реорганізовують. Воно стане філією державного підприємства «Львівстандартметрологія». В новій структурі посали уповноваженого з питань антикорупційної діяльності немає, проте, за словами Костянтина Пантіка, в майбутній філії йому запропонували посаду кадровика.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Галябалувана Показати IP 27 Січня 2024 00:09
А куди дівся любітєль руского міра Рустамчик, який втілював в життя брєдові ідеї Шиби?
Клава Показати IP 27 Січня 2024 05:30
агхітектог Шиба повернеться проектувати когівники ?..
історик Показати IP 27 Січня 2024 08:28
В історію, як відомо, можна увійти, а можна вляпатись. З історій, в які вляпувався Богдан Шиба, можна лише сумувати і робити повчальні висновки, як не вляпатись. Богдан завжди вибирав друге. А найбільша історія, в яку він вляпався, це посада міського голови.
Анонім до історик Показати IP 27 Січня 2024 09:55
якщо історія дасть хороші гроші, тоді в неї не гріх і вляпатися
Вердикт Показати IP 27 Січня 2024 10:04
Ото прийшла пора підбивати підсумки і отой недоархітектор, недополітик, недоголова вже не має про що сказати, шо зробив хорошого людям, місту та й сам собі. Дріб'язкова, захланна, жовчна людина ! Тепер боїться на вулиці з людьми зустрітися, як то роблять усі порядні люди. І лучани не хочуть йому не то шо руки подати, але і дивитися в його бік !
Фінагент Показати IP 27 Січня 2024 10:33
На палю всіх!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus