USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Скільки цього року доведеться викласти за зимову гуму. ВІДЕО

18 Жовтня 2013 11:56
Зі зниженням температури повітря власники авто вже починають думати про зміну «взуття» для своєї машини. Як не загубитися у розмаїтті зимової гуми та скільки доведеться викласти за шини, - інформує ТСН.

Приміром, водій Віктор за кермом вже багато років, тому знає, що до вибору шин треба ставитись серйозно. Він щойно відкатав свою літню гуму і нині вона повністю стерта. «З зимовою гумою у мене та ж сама ситуація, я обов'язково буду вибирати собі якусь нову», - говорить чоловік. І хоча експерти радять міняти гуму з літньої на зимову, коли температура знижується до семи градусів, Віктор вирішив зробити це трохи раніше. «Можливо, навіть сьогодні, тільки для того, щоб уникнути великих черг на шиномонтажах», - повідомив він.

Нині на ринках вибір шин для машин широчезний. Втім від головних параметрів відходити не варто. При виборі зимової гуми треба враховувати, перш за все, два ключових моменти: перший – це її діаметр, другий – сума, яку ви готові викласти за власні колеса. Діаметр шини завжди вказується або в характеристиці авто, або збоку сидіння. Його можна побачити і на самій гумі. Купити шини можна як нові, так і вживані. Останні обійдуться набагато дешевше. «Якщо брати вживану шину, то ціна варіюється від 150 до 700 гривень за колесо. А якщо нова, то від 350 гривень. Може бути і 3, і 3,5 тисячі гривень за колесо і вище», - розповіла менеджер з продажу шин Тетяна Іващенко.

Але з шинами, якими вже користувалися, треба бути ще більш уважним. Брати гуму, яка старша шести років, фахівці категорично не рекомендують. «Бо шина вже морально застаріла», - додає Тетяна. З її слів, перше, на що треба дивитись при виборі не нової гуми, це висота протектора. Він має бути однаковим з усіх боків, а висота в ідеалі - більш, ніж півсантиметри. «Між протектором має бути мінімум хоча б шість міліметрів», - повідомила менеджер. Преміум бренди випускають шини, які заощаджують паливо, менше шумлять, повільніше зношуються. Як показала минула зима, на засніженій дорозі краще себе проявляє м'яка гума – з нею легше проїхати нечищеними дорогами. На «вбрання для коліс» нині навіть є своя мода – асиметричний малюнок. Утім, кажуть експерти, таким краще хизуватися влітку, бо при засніженій погоді навряд чи вона швидко виведе із великого замету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus