USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Сьогодні вночі відзначають Хеловін

31 Жовтня 2010 21:49
Сьогодні у ніч з 31 жовтня на 1 листопада у Північній Америці та багатьох європейських країнах святкується Хеловін – стародавнє кельтське свято, яке означає переддень всіх святих.
У VII столітті Папа Бонифацій ІV затвердив дату 1 листопада як День всіх святих, прагнучи відволікти англійський народ від язичницьких звичаїв. Однак глибоке язичницьке коріння все ж таки лишило свій відбиток на відзначанні цього свята.
Близько двох тисяч років тому кельтські племена цієї пори року святкували збір врожаю та перехід від літа до зими. За повір'ям, саме цієї ночі відкриваються двері у потойбічний світ і мешканці пекла вільно розгулюють землею.
Невід'ємним атрибутом Хеловіна є світильник із порожнього гарбуза, який, за переказами, відлякує нечисту силу. Цей символ пов’язаний з ірландською легендою про старого фермера на ім’я Джек, який полюбляв азартні ігри і міцні напої. Він двічі зумів обдурити диявола, через що після смерті не зміг потрапити ні в рай, за своє гріховне життя, ні в пекло, адже диявол ще за життя Джека поклявся не забирати його душу. Тому він змушений поневірятися по світу з гарбузовою головою і тліючою вуглиною всередині неї.
Діти цього вечора переодягаються у різні карнавальні костюми, ходять від по будинках, стукають у двері і промовляють кодовану фразу: "Treat or trick!" - "Пригощай або пошкодуєш!", за яку отримують від дорослих солодощі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus