USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Соцмережа Однокласники відзначає п'ятиріччя

26 Березня 2011 14:12
За п'ять років неодноразово змінювалася адміністрація ресурсу, а разом з нею і стратегія розвитку проекту. У 2002 році Альберт Попков, який працював тоді в британській компанії I-CD Publishing, зареєстрував доменне ім'я odnoklassniki.ru та однойменний товарний знак.

ПРо це інформує Кореспондент .

Соціальна мережа Однокласники з'явилася лише через чотири роки, 26 березня 2006 року. А у вересні 2007 року Альберт Попков продав 30% проекту латвійської компанії Forticom.

Через дев'ять місяців після запуску аудиторія соціальної мережі складала вже півтора мільйони. Влітку 2008 року на сайті був зареєстрований 20-мільйонний користувач. Ще через вісім місяців, у лютому 2009 року, Однокласники подолали позначку в 30 мільйонів користувачів.

У вересні 2008 року контроль над компанією Однокласники перейшов до фонду DST (нині група Mail.Ru). Альберт Попков залишив пост генерального директора, керівництво компанією перейшло до колишнього керівника сайту знайомств Мамба Микити Шермана.

Новий гендиректор зробив ставку на платні сервіси, які почали з'являтися на Однокласниках ще влітку 2008 року. Наприкінці липня 2008 року користувачі отримали можливість купити функцію невидимого перебування на сайті.

Ще через місяць, Однокласники запропонували видаляти за гроші негативні оцінки до фотографій користувачів, а в жовтні 2008 року розширили шкалу оцінок до фотографій, додавши до неї "золоту п'ятірку з плюсом" - все це за гроші. Потім адміністрація дозволила створювати користувачам власні фотоальбоми на 100 фотографій - за перевищення ліміту потрібно платити було.

Восени 2008 року ввели плату і за реєстрацію на Однокласниках. Керівництво соціальної мережі пояснювало запровадження такого заходу боротьбою зі спамом. Це призвело до радикального уповільнення зростання аудиторії - в січні 2009 року Однокласники поступилися першістю (за кількістю місячної аудиторії) соціальній мережі Вконтактє, яка була створена на півроку пізніше Однокласників.

Навесні 2009 року Однокласники стали стрімко втрачати аудиторію. Відповідно до звіту аналітиків з компанії TNS Web Index, в квітні 2009 року відвідуваність ресурсу odnoklassniki.ru впала на 3% в порівнянні з березнем.

У червні 2009 року Микита Шерман покинув Однокласники, виконувачем обов'язки президента був призначений Михайло Кисельов. У лютому 2010 року соціальну мережу Однокласники очолив Ілля Широков (засновник соціальної мережі Моє коло, купленої згодом Яндексом), який поступово скасував платні функції. У серпні 2010 року була скасована і платна реєстрація.

Однокласники першими з російських соціальних мереж забезпечили можливість здійснювати відеодзвінки на сторінках ресурсу. Нова політика мала результат - щоденна аудиторія з червня 2010 року по лютий 2011 зросла на 108,4% - з 8 мільйонів до 17,3 мільйона користувачів, згідно з даними статистики LiveInternet.

Наразі в Однокласниках зареєстровані понад 50 мільйонів акаунтів, в соціальній мережі ВКонтакте - більше 90 мільйонів.

Нагадаємо, раніше компанія ComScore Media Metrix провела дослідження з метою визначити найбільш активних користувачів соціальних мереж. Згідно з результатами дослідження, частіше за все соціальними мережами користуються росіяни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus