USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Синоптики обіцяють три місяці «африки»

28 Травня 2013 12:10
Нинішнє літо буде дуже спекотним, але з рясними дощами, шквалами і градом.

Народні синоптики розписують погоду з точністю до днів, а ось фахівці від науки за точний прогноз на все літо не беруться, - пише ICTV.

«Може бути +38-41 градус, але такі висновки робимо лише тому, що такі температури вже спостерігалися, - пояснює заступник голови Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко. - Зазвичай у нас найспекотніші липень і перша половина серпня. А закінчиться літо у другій половині вересня, при зниженні середньодобової температури нижче +15 градусів».

За словами Прокопенка, ще два тижні спеки не буде. Так, найближчими днями на заході чекають +7-12 градусів вночі і не вище +19 - вдень, на решті території вночі +10-16, вдень +22-28 градусів.

«Град, грози, зливи, шквали приходитимуть з атмосферними фронтами аж до середини серпня», - додає фахівець.

А ось народний синоптик Валерій Некрасов не передбачає, а точно знає, що до +40 таки дійде: «Ми перебуваємо на піку сонячної активності, тому чекаємо дуже спекотного літа та злив, а в світі - виру цунамі і торнадо, - обіцяє Некрасов. - Червень буде не такий сухий, як травень, повітря стабільно прогріватиметься до +25-30 градусів. А липень очікується дуже спекотний, з градом, температура в другій половині дійде до +40 градусів. Максимум в серпні - +37 градусів, на всій території пройдуть зливи в районі 19 серпня, особливо сильні в західних областях».
Його колега Леонід Горбань чекає піку спеки з 1-го по 20 серпня, правда, не вище +35 вдень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus