USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку розцвіла Україна

24 Серпня 2014 14:38
Незважаючи на похмуру погоду, свято квітів у Луцьку відбулося. Більше півсотні учасників конкурсу представили свої роботи. Школи і садочки, медзаклади, комунальні підприємства, заклади харчування і торгівлі не побоялися зливи і виставили свою рукотворну красу на огляд лучан.

Традиційне свято квітів відбулося в центральному парку Луцька з нагоди 23-ї річниці Незалежності України сьогодні, 24 серпня.

Під парасольками, в дощовиках городяни захоплювалися красою природніх барв. Лейтмотивом всієї виставки була українськість в усіх її можливих проявах.

Карта України (безперечно, з Кримом), український прапор, берегиня-мати, ангел-хранитель і воїни – були присутні практично в усіх роботах.

До честі школи № 17, творці композиції, яка представляла їх навчальний заклад, згадали свого колишнього учня, який загинув під час АТО на Сході - Віталія Махновця. Нагадаємо, боєць поліг під Волновахою Донецької області.

Українські будні, які сьогодні захищають воїни на Сході України, мир і спокій дітей, а ще – вся Україна у її різнобарв’ї національних строїв та традицій. Все це намагалися зобразити творці більше півсотні квіткових робіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
лучанка Показати IP 24 Серпня 2014 19:42
Придурки ті хто організував свято! З кожноі школи зібрали 500 гривень щоб потім це все викинути! Кращеб ці гроші перерахувати родинам загиблих! Назвіть прізвище організатора!
ніла Показати IP 24 Серпня 2014 19:44
Скоти ті хто організував це в такий час!
А Ви до ніла Показати IP 24 Серпня 2014 20:05
Що не знаєте, що дурнувата совкова влада і далі працює в "кращих" традиціях радянського совка? Але обурює інше - чому наша волинська інтелігенція ведеться на це ідіотство- т. зв. свято квітів в такий час? Невже не знаходиться розумних авторитетних людей, які б пояснили місцевій владі доступно і популярно, що зараз не до свята. Тут пишуть, що зі шкіл збирали по 500 грн. з кожної. Ну так і будуть збирати- бо вчителі і директори шкіл у нас тільки на те і здатні, що бігати по місту, як баранята, бо їх приганяють нагайкою на різні заходи, вдягати на себе вишиванки і шаровари, а як сказати владі, що краще гроші дати на АТО - так зась. Їх поведінка називається "мовчання ягнят". Добре, що хоч війна на Сході врозумила не вішати мало не на лоба георгіївські стрічки на 9 травня. Менталітет і позиція у них та сама, що і в шахтарів донецька. Завжди лижуть п яту точку, кому треба і не треба, бо світочі наші - раби, і раді тому.
романюк до А Ви Показати IP 24 Серпня 2014 20:37
Назвіть прізвище організатора свята? Хай до них завітає правий сектор
патріот до А Ви Показати IP 24 Серпня 2014 23:34
Я згідний з усім описаним. За ті невелики роки праці в освіті я не раз переконувався, що в начальниках від освіти всі якісь атеїсти: на велики релігійні свята в примусовому порядку зобов'язують школи виставляти чи то композиції, чи то номера художньої самодіяльності. Так на Різдво співають дитячі колективи, на Пасху мусять стояти з кошиками (тіпа виставка писанок, тай ще підготувати виступ-захист композиції), на день Незалежності-стояти з віниками-букетами. В нас що не має зелених господарств, щоб зробили виставку композицій? В нас немає артистів філармоній, щоб заспівати? Чому і на Пасху вчителі і діти не можуть провести свято з сім'єю: сходити в церкву, посидіти з родичами за святковим столом? Тим більше, що наш мер сказав, що всі святкові заходи будуть обмежені недільним Віче на площі і все. Я теж хочу знати, якій комуняці-запроданцю знадобилось це свято віників?! Кому життя наших хлопців геть не потрібно і нічого не варте, а виствка оцих "букетів", та ще й під дощем-це святе? Чому гроші на бронежилети і кевларові каски дають прості небайдужі люди, або й самі батьки солдат, а тут викинута така сума грошей від кожної школи у смітник? У місті траур, солдат відспівують і хоронять майже щодня, а тут давай "свято"! Кому воно зараз треба? І що, наказ мера для для освіти не наказ? Хотіли черговий раз випендритись, втратили людяність на своїй посаді чи що? Я теж хочу знати ім'я того розумника, який віддав такий наказ! Ми повинні знати ім'я наших хероїв! P.S. 500 грн від школи * на 27 шкіл = 13500грн!!! І це не рахуючи інших бюджетників: садочки, лікарні.... Ви при здоровому глузді?!
Анонім до патріот Показати IP 25 Серпня 2014 17:01
А збирали у всіх організаціях, які брали участь у так званому святі, бо ніхто не хоче з начальства неприемностей
житель Луцька Показати IP 24 Серпня 2014 23:45
Такі квіткові композиції- вчорашній день. У Києві висаджують квіти у грунт або виставляють у маленьких горщиках. Все це на відповідній території, де композиції гарно видно. Займаються усім фахівці. Вхід на виставку 20 грн. Кияни мають змогу милуватися впродовж вересня. Та і прибуток є, або хоча б відшкодування витрат. Якщо Луцьк таких можливостей не має, навіщо щороку влаштовувати цю "виставку". Погоджуюсь : совок-совком.
Вчителька Показати IP 25 Серпня 2014 08:18
Свято дуже гарне,люди старались, а ви тільки обсирати вмієте, от зробіть свої внески, волонтери стоять на кожному вуглу, допомагайте,а не язиками тріпайте!!!
Андрій до Вчителька Показати IP 25 Серпня 2014 08:55
Зразу видно,що вчителька,такий вишуканий тон коментаря.
Анонім до Андрій Показати IP 25 Серпня 2014 17:03
Про те ж саме подумала!
патріот до Вчителька Показати IP 26 Серпня 2014 01:04
пані "вчителька" вже вся в роботу ушла з головою чи, може, з неї ще так і не вийшла, не дивлячись на 2 місяці відпустки і не знає, що в Україні робиться! Та пані "вчителька" математики не вчила в школі і з логікою не дружить:"...от зробіть свої внески, волонтери стоять на кожному вуглу, допомагайте,а не язиками тріпайте!!! ...." Так ще раз скажу для таких обдарованих вчительок: 500 грн зібраних від школи помножте на 27 шкіл міста отримаємо 13500 грн які б могли піти на допомогу військовим чи залишитись у шкільному бюджеті! А вони пішли в сміття! Бо це сміття! І воно не варте людських життів! (Спробуйте пояснити цю "красу" жонам, матерям і дітям загиблих воїнів!)
Наталїя Показати IP 25 Серпня 2014 16:55
Щойно переглянула відео та фото виставки квітів 2014 на Співочому полі у Києві. Вражає! Для такого результату старань вчителів, вихователів та медиків буде замало. Чи я помиляюся?
патріот до Наталїя Показати IP 26 Серпня 2014 01:13
ви не помилились! Цим повинні займатись професіонали: ті, хто вирощує ці рослини, професійні флористи, які хотіли б показати свою роботу а не спеціалісти в інших галузях! Я пропоную визнати такі виставки "букетів" порчею зелених насаджень! (Особливо вражають своєю "естетикою" композицйії від дит.садків. Таке враження, що їх робили самі малолітні вихованці цих закладів)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus